– Noen ganger leter du etter gull, og så skjønner du at du sitter på det selv

Kaide Gordon ville antagelig ha vært selvskreven i Liverpools startoppstilling i morgen, hadde det ikke vært for skaden som har holdt ham ute av spill i nesten en måned.

26. okt 2021 kl 18.39Einar Kvande

Kaide Gordon ble byttet ut til pause med en skade da Liverpool U19 spilte mot Porto i UEFA Youth League den 28. september, og hadde ifølge assistentmanager Pep Lijnders sin første treningsøkt igjen i går. Det betyr sannsynligvis at stortalentet ikke blir å se i aksjon når Liverpool gjester Deepdale for å spille fjerde runde i ligacupen i morgen kveld.

Den unge kantspilleren ble Liverpools femte yngste spiller gjennom tidene da han debuterte mot Norwich City i ligacupens tredje runde bare en uke før han ble skadet. Hadde det ikke vært for skaden ville supertalentet fra Derby ha vært selvskreven i troppen i morgen.

Under dagens pressekonferanse ble Lijnders spurt om de mange skadene på førstelagsspillere vil føre til at det blir enda flere ungdommer i troppen mot Preston enn det var mot Norwich i forrige runde.

Ungguttene imponerte i forrige runde

– Jeg kan ikke si noe om lagoppstillingen. Det ville ikke være særlig smart av meg! Det eneste jeg kan si er at vårt akademi konstant produserer nye spillere, og når det spilles landskamper benytter vi anledningen til å se dem, ved å la dem trene med oss. Så vi har en god oversikt over hva vi har til rådighet, sa nederlenderen.

– Vi får alltid en overraskelse eller to når vi gjør dette, og dersom vi kan fortsette å produsere våre egne kvalitetsspillere vil vi hele tiden være et steg i forkant. Jeg liker at vi gir disse unge spillerne muligheter, og som vi så i Norwich-kampen kommer aldri disse unge spillerne til å svikte deg.

Karer som Conor Bradley, Kaide Gordon og Tyler Morton debuterte for førstelaget da Norwich ble slått 3-0. 

– Tyler Morton forbedret vårt spill i andre omgang med å slå raske, enkle pasninger. Han var hele tiden tilgjengelig, slik at vi spilte oss forbi det første pressleddet til Norwich. Han styrte midtbanen da andre presset.

– Conor spilte 95 minutter som sideback, og tok hele tiden ut deres vingback. Dette er gutter som spiller med hjertet utenpå drakta. 

– Det er viktig for vår suksess. Vi kan snakke om Curtis, Harvey og Trent, og andre som Rhys og Nat. Noen ganger leter du etter gull, og så skjønner du at du sitter på det selv. 

– I fjor var vi på stopperjakt da vi måtte benytte Fabi og Hendo som midtstoppere, og så hadde vi gull ved vår side i Nathaniel og Rhys. Det var grunnen til at vi kom på tredjeplass i ligaen. Noen ganger sitter du på løsningen.

Tredjekeeperen får en sjelden sjanse

Etter tre strake borteseire over Watford, Atletico Madrid og Manchester United i løpet av de åtte siste dagene, er det sannsynlig at nesten hele førstelleveren blir byttet ut til kampen mot Preston. 

Det som er sikkert er at James Milner vil være ute til november på grunn av hamstringskaden han fikk mot Manchester United. Naby Keita er også uaktuell etter skaden han fikk i samme kamp. 

Fabinho vil stå over mot Preston på grunn av sine kneproblemer, men kan være tilbake mot Brighton i helgen. 

Lijnders avslørte at Caoimhin Kelleher har vært syk, og at det er lite sannsynlig at han rekker kampen i Preston. Det vil i så fall bety at Adrian får en sjelden sjanse mellom stengene.

– Han har erfaring, og han kjenner eksakt rollen sin, sier assistentmanageren om tredjekeeperen. 

– Han er den typen som er der når du trenger ham, med sin rutine, sine lederegenskaper og sin tilstedeværelse. Han vil være klar om vi trenger ham.