Den første klausulen utløses om Gordon får minutter mot Norwich

Hvis Liverpool velger å bruke Kaide Gordon mot Norwich, kommer første utbetaling til hans tidligere klubb Derby.

21. sep 2021 kl 08.35Arve Vassbotten

Det blir spådd av flere at 16 år gamle Kaide Gordon faktisk kan få sin Liverpool-debut fra start i tirsdagens ligacupkamp.

Derby er en klubb som sliter økonomisk, og solgte Gordon til Liverpool i februar for 1,1 millioner pund. Den summen kan stige til 3,4 millioner pund om visse klausuler blir innfridd.

Den første av disse klausulene blir utløst om han får spilletid for førstelaget. Da får Derby, som nå er under administrasjon på grunn av de økonomiske problemene, 100.000 pund, ifølge The Times

Paul Joyce i avisen skriver at det uansett er snakk om når og ikke omGordon vil få sine første minutter som Liverpool-spiller allerede denne sesongen.

Imponerte i pre-season

Gordon var som mange unggutter med til pre-season i Østerrike for at laget skulle ha nok spillere når mange av storspillerne i laget hvilte ut etter Copa America og EM. Men til forskjell fra endel andre fikk Gordon bli med videre til Evian i Frankrike, da de fleste av seniorspillerne var på plass, og han fikk også spilletid i treningskamper.

– Før preseason starter sørger vi for at våre største talenter starter en uke tidligere, så de begynner å trene med U23-laget. Jeg dro for å se en U23-trening, og jeg så en spiller som virkelig skilte seg ut. Han var i hundre hver gang han fikk ballen. Han tok seg forbi motspillere som om de ikke var der i det hele tatt. Jeg ringte Jürgen umiddelbart, og sa: «Wow, vi har en ny spiller her!», sa assistentmanager Pepijn Lijnders på sin pressekonferanse foran Norwich-kampen.

Kan bli 5. yngste debutant

Dersom Kaide Gordon debuterer på tirsdag blir han 16 år 351 dager gammel. Da plasserer han seg bak disse på lista over de yngste debutantene. 

  1. Jerome Sinclair 16 år og 6 dager mot WBA (b) i ligacupen 26.09.2012
  2. Harvey Elliott 16 år og 174 dager mot MK Dons (b) i ligacupen 25.09.2019
  3. Jack Robinson 16 år og 250 dager mot Hull City (b) i serien 09.05.2010
  4. James Norris 16 år og 257 dager mot Aston Villa (b) i ligacupen 17.12.2019

Skulle han score blir han den yngste noen gang.

Kilde: Jonny Stokkeland/LFC Official Archives

– Vi samler alle disse unge spillerne under pre-season, men hvordan vet du at du har en god spiller i dine rekker? Det er når seniorspillerne begynner å bry seg om denne unge spilleren. Når du ser James Milner snakke med Kaide, og når du ser at Trent blir en skikkelig mentor for ham. Når du ser at de inviterer ham til å sitte ved bordet deres. Alle spillerne ønsket ham velkommen i gruppen, og det gjorde det enklere for ham å bli vant til laget og spillestilen vår.

– Kaide er en av disse vingene som kan gå på utsiden, som kan kombinere med andre, og som har scoringer i seg. Han har en naturlig evne til å komme inn i straffefeltet og score mål, selv når innlegget kommer fra motsatt side. Det er ikke mange som har den egenskapen.

– Mange vinger er gode til å drible, men de har ikke denne naturlige viljen til å skyte eller komme inn i feltet og score mål. Så Kaide er en typisk Liverpool-ving etter min mening, fordi han kan score mål, og er hurtig. Vi liker ham veldig godt, og vi er veldig glade for at han er en del av troppen vår, uttalte Lijnders om Gordon.

I tillegg til at Gordon definitivt er i kamptroppen, og kanskje kan få en start, er det varslet at Caoimhín Kelleher vil vokte målet tirsdag kveld, og at Curtis Jones spiller fra start.