– Wow, vi har en ny spiller her!

Det var en opprømt Pepijn Lijnders som ringte Jürgen Klopp etter at assistentmanageren hadde sett en U23-trening i sommer.

20. sep 2021 kl 15.16Einar Kvande

16 år gamle Kaide Gordon kan få sin Liverpool-debut i ligacupkampen mot Norwich på Carrow Road i morgen kveld. Gutten, som fyller 17 år i oktober, var en del av førstelagstroppen under preseason, etter å ha imponert assistent-manageren på en U23-trening. 

– Før preseason starter sørger vi for at våre største talenter starter en uke tidligere, så de begynner å trene med U23-laget. Jeg dro for å se en U23-trening, og jeg så en spiller som virkelig skilte seg ut. Han var i hundre hver gang han fikk ballen. Han tok seg forbi motstpillere som om de ikke var der i det hele tatt. Jeg ringte Jürgen umiddelbart, og sa: «Wow, vi har en ny spiller her!»

Det fortalte assistentmanager Pepijn Lijnders på sin pressekonferanse foran Norwich-kampen.

– Vi samler alle disse unge spillerne under preseason, men hvordan vet du at du har en god spiller i dine rekker? Det er når seniorspillerne begynner å bry seg om denne unge spilleren. Når du ser James Milner snakke med Kaide, og når du ser at Trent blir en skikkelig mentor for ham. Når du ser at de inviterer ham til å sitte ved bordet deres. Alle spillerne ønsket ham velkommen i gruppen, og det gjorde det enklere for ham å bli vant til laget og spillestilen vår.

– Kaide er en av disse vingene som kan gå på utsiden, som kan kombinere med andre, og som har scoringer i seg. Han har en naturlig evne til å komme inn i straffefeltet og score mål, selv når innlegget kommer fra motsatt side. Det er ikke mange som har den egenskapen.

– Mange vinger er gode til å drible, men de har ikke denne naturlige viljen til å skyte eller komme inn i feltet og score mål. Så Kaide er en typisk Liverpool-ving etter min mening, fordi han kan score mål, og er hurtig. Vi liker ham veldig godt, og vi er veldig glade for at han er en del av troppen vår.

Flere diamanter på akademiet

Men assistentmanager Lijnders påpeker at Gordon ikke er den eneste diamanten ved Liverpools akademi. Der er det flere uslipte edelstener. Seks spillere i Jürgen Klopps stall har gått gradene ved Liverpools akademi, og assistentmanageren ser flere som har kapasitet til å følge i deres fotspor.

– Jeg er opprømt over akademiet. Det er så mange talenter der. Diamanter. Så mange spesielle spillere, som bare venter på å ta steget opp på førstelaget. Det er så viktig at vi fortsetter å gi dem sjansen. For hver spiller vi får opp inspirerer alle ved akademiet.

– Så vi må beholde denne veien på innsiden til førstelaget. På den måten får vi nye spillere, og vi blir også et bedre lag, for unge spillere vil aldri svikte deg. Aldri. De har aldri gjort det, og kommer aldri til å gjøre det, sier Lijnders.