Slik håndterer Harvey langtidsskaden

Assistentmanager Pepijn Linjders er imponert over hvordan Harvey Elliott har reagert på å få en alvorlig langtidsskade.

20. sep 2021 kl 14.40Einar Kvande

Harvey Elliott var gjennom en vellykket operasjon i forrige uke, etter at han både fikk ankelen ut av ledd og fikk en bruddskade i ankelleddet i kampen mot Leeds den 12. september. 

Det er ikke satt noe tidsskjema på et comeback for 18-åringen, men det er ventet at stortalentet kommer i spill igjen denne sesongen. 

– Harvey er Harvey, en ung gutt som håndterer dette på strålende vis, det må jeg si, uttalte assistentmanager Pepijn Linjders under en pressekonferanse mandag. 

– Kaster man et blikk på troppen vår, så har vi hatt så mange spillere som er blitt nødt til å håndtere, om ikke lignende skader, så i alle fall langtidsskader. Du ser at denne gruppen er som en skikkelig familie. Det kunne du se på reaksjonene da det skjedde. Naby hadde tårer i øyene ute på banen, og Curtis viste også sterke følelser, forteller nederlenderen.

– Du kunne se hvor mye han betyr for oss alle, ikke bare fra et fotballperspektiv, men med tanke på at han er en ung spiller som var i i strålende form. Vi har mistet en av våre beste midtbanespillere.

– Han håndterer skaden veldig godt. Vi har en sterk struktur på plass i klubben med vårt medisinske støtteapparat, og alle karene der. Vi andre forsøker også å støtte ham så godt som vi kan i denne tidlige fasen.

– Med en langtidsskade er hver eneste dag en seier. De små tingene, steg for steg, og Harvey fokuserer på dette nå, sa Lijnders.