Får vi se stortalentet i offisiell kamp for aller første gang?

Kaide Gordon gjorde seg veldig positivt bemerket under preseasonkampene han spilte for førstelaget. Nå kan han få sin offisielle Liverpool-debut på Carrow Road.

Tirsdag kveld spiller Liverpool sin fjerde av sju kamper på 22 dager. Det hektiske programmet fortsetter med en ligacupkamp mot Norwich på Carrow Road. Ligacup betyr normalt sett at Jürgen Klopp gjør store endringer på laget, og Liverpool-manageren har allerede antydet at han vil fortsette roteringen i denne kampen.

At ligacupen, eller Carabao Cup, som turneringen nå heter, ikke står øverst på Liverpools prioriteringsliste er helt tydelig, da Klopp sender assistentmanager Pepijn Linjders til å ta dagens pressekonferanse for seg.

Hvor mange endringer som Klopp/Lijnders kommer til å gjøre foran denne kampen er det ingen som vet, men det kan skje at hele startoppstillingen skiftes ut i forhold til mannskapet de røde mønstret mot Crystal Palace i helgen. 

Williams-skade kan gi Bradley-debut

Det betyr at Caoimhin Kelleher sannsynligvis får sin første kamp for sesongen mellom stengene, med Adrian på benken, og at Allisson Becker kan henge keeperhanskene til tørk for en kveld.

Liverpool Echo tror vi vil få se Nat Phillips som en av midtstopperne, og holder Joe Gomez som favoritt til å bli hans partner fremfor Ibrahima Konate, siden franskmannen spilte mot Crystal Palace. Gomez trenger spilletid etter sin langtidsskade, og er derfor det naturlige valget på Carrow Road. Det betyr i så fall at Virgil van Dijk og Joel Matip får hvile, men sistnevnte kan være aktuell i og med at han ikke spilte mot Palace.

Hvem vi får se på venstrebacken er kanskje mer usikkert, da Kostas Tsimikas overraskende fikk tillit mot Palace i helgen, men sannsynligvis fortsetter grekeren, slik at Andy Robertson kommer tilbake til ligakampen mot Brentford på lørdag.

På motsatt back ville Neco Williams fått sin første kamp for sesongen, hadde han ikke vært skadet. Hans skade kan imidlertid bety at Conor Bradley får sin første seniorkamp. Om det da ikke blir mer spilletid på James Milner i samme posisjon som han spilte mot Palace.

Skaden på Thiago kan gjøre at Milner imidlertid starter på midtbanen isteden. Curtis Jones og Naby Keita, som begge kom inn fra benken i helgen, kan bli de to andre som starter sentralt i banen. Men Alex Oxlade-Chamberlain er også et alternativ.

Tenåringen Tyler Morton kan også bli å finne i kamptroppen, men neppe i startoppstillingen.

Kan bli den femte yngste debutanten

Da er vi fremme ved angrepsrekka, og en som har ventet tålmodig på sin sjanse denne sesongen er Takumi Minamino. På Carrow Road vil han antagelig få starte sammen med Divock Origi, som imponerte mot AC Milan i forrige uke. Det store spenningsmomentet blir om 16-åringen fra Derby, Kaide Gordon, blir den tredje spilleren i angrepsrekka til Liverpool, da fortrinnsvis på høyresiden i angrepet. 

Gordon vil i så fall bli den femte yngste som spiller for Liverpool noensinne. 16 år og 351 dager gammel er det bare Jerome Sinclair, Harvey Elliott, Jack Robinson og James Norris som har vært yngre da de spilte sin første seniorkamp for de røde. 

Da Liverpool hentet Gordon fra Derby i januar betalte de røde tre millioner pund, og de måtte kjempe hardt med andre toppklubber for å sikre seg stortalentet. 

Det kan allerede se ut til å ha vært et røverkjøp. Angrepsspilleren har imponert stort siden han ankom klubben, og de siste månedene har supporterne fått enda bedre muligheter til å bli kjent med talentet. Hele sommeren ble tilbrakt sammen med førstelaget, og han fikk spille foran 40.000 tilskuere på Anfield. 

– Han er bare en ung gutt, men han har gjort det veldig bra siden han kom til klubben. Han har et herlig øye for mål, og du kan se hans enorme potensial. I tillegg er han veldig moden for alderen, uttalte U18-lagets manager Barry Lewtas nylig.

– Vi har en plan, både fra akademiets og førstelagets perspektiv. Vi skal definitivt ikke holde ham tilbake. Vi vil at han skal fortsette å spille som han gjør, og utvikle seg som han gjør, la Lewtas til.

Det vil være en overraskelse om Liverpool risikerer å bruke Sadio Mané, Mohamed Salah og Diogo Jota i denne kampen, og Roberto Firmino er fortsatt ikke friskmeldt av sin hamstringskade.