Kaide har signert!

Kaide Gordon har signert sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool FC.

8. okt 2021 kl 14.09Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter at Kaide Gordon har signert sin første profesjonelle kontrakt med klubben. 17-åringen kom til Liverpool i begynnelsen av året, etter 10 år hos moderklubben Derby County.

Den talentfulle vingen begynte Liverpool-karrieren på U18-laget, før an scoret i debuten for U23-laget i Premier League 2 i bortekampen mot Leicester i mai.

Under preseason ble han innlemmet i førstelagstroppen av Jürgen Klopp, før han sluttet seg til Barry Lewtas sitt U23-mannskap igjen da seriespillet startet i august.

Debuterte i ligacupen

Gordon ble den femte yngste spilleren til å spille for Liverpools førstelag, da han 16 år og 351 dager gammel startet ligacupkampen mot Norwich i september.

Debuten betydde at Liverpool FC måtte ut med 100 000 pund til kriserammede Derby County. På Merseyside tror og håper en at overgangssummen på sikt vil kunne stige til 3,4 millioner pund. Det vil bety at angriperen har fått ut sitt potensiale.

– Han er god. Det er mye å forbedre, og mye å lære – men det er allerede mye som er på plass. Vi er veldig glade for å ha ham her. Vi skal behandle ham forsiktig, men jeg er veldig glad for at han er her. Han er et stort talent, sa Klopp etter seieren på Carrow Road.

Gordon kan få en ny sjanse til å vise seg frem på førstelaget når Liverpool møter Preston på Deepdale i fjerde runde i ligacupen den 27. oktober.

Skadet

Kaide Gordon var i utgangspunktet med i U19-landslagstroppen til England som onsdag tapte 3-1 på bortebane mot Frankrike. Men i stedet var klubbkamerat James Balagizi kommet inn i troppen, der også Harvey Davies, James Norris og Luke Chambers er med fra Liverpool. 

Grunnen til at Gordon har trukket seg fra troppen er en liten skade. Han ble tatt av til pause da Liverpools U19-lag møtte Porto i UEFA Youth League forrige uke, og var ikke med i helgens U23-møte med Manchester United. 

Det er usikkert hva slags skade det er, men i en story-oppdatering på Instagram har unggutten lagt ut et bilde fra styrkerommet der han skriver at han snart vil være tilbake.