20-åringen strever med å få karrieren på fote igjen etter den alvorlige kneskaden

Paul Glatzel har nok ikke fått så mye spilletid som han skulle ønsket hos Tranmere Rovers denne sesongen.

8. okt 2021 kl 13.35Einar Kvande

Sesongen 2018/19 så fotballivet rosenrødt ut for unge Paul Glatzel. Han dannet et formidabelt spisspar sammen med Bobby Duncan for Liverpool U18 den sesongen, og gjorde utrolige 28 mål.

Det ble lagt merke til av Jürgen Klopp, som inkluderte gutten med tyske foreldre i sine preseason-planer. Glatzel fikk spille treningskampen mot Tranmere Rovers i juli 2019.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, som endte som et mareritt, sier Glatzel til Liverpool Echo.

Den uheldige angriperen ødela nemlig korsbåndet i den kampen, og siden har han jobbet hardt for å komme tilbake på det samme nivået, uten helt å lykkes.

Denne sesongen er Glatzel ironisk nok lånt ut til Tranmere, og har Prenton Park, hvor skaden inntraff, som sin hjemmebane.

Har vært ute av laget

20-åringen har ikke klart å etablere seg i startoppstillingen til League Two-mannskapet, men tirsdag kveld fikk han spille fra start da Roves slo Salford City 2-0 i EFL Trophy. Han kom imidlertid ikke på scoringslista, og venter fortsatt på sitt første mål for Tranmere.

– Det er alltid vanskelig når du ikke har fått spille på noen uker. Jeg var fornøyd med egen prestasjon, sier Glatzel til Echo.

– Jeg liker meg i Tranmere. Det er et annet miljø enn jeg har vært vant med tidligere, med U23-laget, men det har vært bra, og jeg håper å få spille så mange kamper som mulig.

– Jeg spilte de første kampene i seosngen, men har vært ute av laget den siste tiden. Det er slik fotball er, og jeg er blitt vant til det.

Uvant posisjon som høyreving

I tillegg til å bli vant til League Two-fotball har også Glatzel strevet med å venne seg til en ny rolle på høyresiden av midtbanen.

– Fotballen er definitivt mye fysisk tøffere enn ved akademiet, innrømmer han.

– Jeg kan ikke holde på ballen for lenge, for det er spillere som er større, sterkere og mer atletiske enn meg i denne ligaen. Jeg spiller i en ny possjon, ute på vingen. I Liverpool spilte jeg mer sentralt i banen, som nummer 10 eller nummer 9. Jeg må bli vant til den nye posisjonen.

– Jeg hadde selvsagt likt å score noen mål, men jeg håper det vil komme.

Glatzel forteller at han stadig er i kontakt med Liverpool under låneoppholdet.

– Liverpool ringer meg nå og da. Barry Lewtas ringte meg denne uken, for å høre hvordan det går. De holder kontakten. Jeg er fortsatt Liverpool-spiller, og jeg følger selvsagt med på hvordan de gjør det, akkurat som de følger med på hvordan jeg gjør det. Forhåpentligvis spiller jeg for dem en dag.