– Det som gikk galt var at jeg allerede var på midtbanen

Trent Alexander-Arnold er ikke fornøyd med egen landslagskarriere så langt.

I et intervju med ITV blir Trent Alexander-Arnold bedt om å oppsummere sin England-karriere med ett ord. Det klarer ikke scouseren helt.

– Det er en blanding av flere ting. Jeg er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått. Jeg har fått være med på et VM, og spille kamper, og det var utrolig, men samtidig er det noe inni meg som sier meg at det kunne ha gått bedre for meg personlig. Fra en egoistisk synsvinkel så forventer jeg av meg selv at jeg skal spille flere kamper, og være involvert litt mer. Det er et potensial der jeg ikke har fått tatt ut.

Liverpools nummer 66 har aldri funnet seg til rette på landslaget i samme grad som på klubblaget. På landslaget har han også er blitt forsøkt benyttet på høyresiden av midtbanen, men eksperimentet var ikke særlig vellykket og varte i bare 45 minutter.

Scouseren spilte på midtbanen da han var akademispiller, så han er kjent med posisjonen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var i etterkant svært kritisk til eksperimentet.

– Hvorfor forsøker man å omskolere den beste høyrebacken i verden til midtbanespiller, kom det sarkastisk fra den kanten.

I intervjuet med ITV legger ikke Alexander-Arnold skjul på at han fortrekker å spille høyreback. 

– Det var en spennende tanke, sier forsvarsspilleren selv om eksperimentet til landslagssjef Gareth Southgate.

– Jeg befinner meg ofte på midtbanen uansett, i løpet av en kamp. Jeg havner der som sideback også, så det føles naturlig.

Mistet overraskelsesmomentet

Alexander-Arnold forsøker å forklare hva som gikk galt under dette forsøket mot Andorra.

– Det som gikk galt var at jeg allerede var på midtbanen, og så forsøkte jeg å finne rom der, istedet for å havne der mer uventet og forvirre motstanderen slik jeg gjør når jeg får frihet til å komme opp dit fra backen når jeg føler det er riktig. 

Selv om eksperimentet ikke var vellykket mener ikke Alexander-Arnold at hans Englands-fremtid nå er låst til en rolle som høyreback. 

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg liker ikke å lage begrensninger for meg selv. Men mitt fokus akkurat nå er å trene for å ta høyreback-plassen.

– Det handler om å finne det riktige systemet og den riktige taktikken for at det skal skje. 

– Fotball er et merkelig spill, som mange har meninger om. Jeg tror Klopp håper jeg skal få spille mye på landslaget, og han håper jeg skal prestere på samme vis som jeg gjør på klubblaget. Det irriterer ham trolig litt at jeg ikke har klart å spille like godt for landslaget som jeg har gjort for klubblaget. Han har meninger om dette, og det har alle andre også.

I kveld kan vi få se Alexander-Arnold i aksjon for England igjen, når engelskmennene kan sikre seg VM-billett mot San Mrino på bortebane. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium fra klokken 20.25.