Det var taklingen, og ikke oppførselen, som var grunnen til det røde kortet

UEFA bekrefter at Atletico-spiller Felipe fikk det røde kortet av dommeren på grunn av voldelig oppførsel.

Etter 2-0 i sekken og flere stygge taklinger tidlig i kampen på onsdag endte Atletico-forsvarer Felipe opp med direkte rødt kort etter en stygg takling på Sadio Mané.

Under og etter kampen på Anfield ble det røde kortet diskutert mye. Fikk Felipe direkte rødt kort for taklingen, eller var det en kombinasjon med at han nektet å gå mot dommer?

Hadde onsdagens dommer Danny Makkelie gitt rødt for begge situasjonene måtte han ha gitt to gule kort, og deretter et rødt kort til forsvarsspilleren.

Nå har UEFA kommet med rapporten som viser at brasilianeren fikk direkte rødt kort for «violent conduct». Det skriver Chris Williams på Twitter.

I FLERE DUELLER: Det var Felipe som fikk det røde kortet etter 36 minutter. Her i duell med spilleren han taklet, Sadio Mané, før brasilianeren ble sendt i dusjen.

Hva betyr «violent conduct»?

«Violent conduct» forklares slik av FA:

«Voldelig oppførsel er når en spiller bruker eller forsøker å bruke overdreven makt eller brutalitet mot en motstander når han ikke utfordrer ballen, eller mot en lagkamerat, lagleder, kampleder, tilskuer eller en annen person, uavhengig av om det er kontakt».

– Uheldig

Atletico-trener Diego Simeone mente at det røde kortet var uheldig.

Utvisningen gjorde dette til enda en kamp der vi måtte spille med en mann mindre. Ser du på Felipe-situasjonen, så hadde det ikke blitt gitt rødt kort på en annen dag, sa Simeone på pressekonferansen etter kampen.