Henderson og Klopp:– Noen må tenke på spillerne. Vi kan ikke bare spille kamper

Jordan Henderson håper at planene om VM annethvert år blir lagt døde.

Jordan Henderson ble hentet til Liverpool for over ti år siden. På veien mot suksess har han slitt med personlige problemer, fysiske problemer og press fra alle kanter.

– Jeg er hard med meg selv, men jeg tenker at det kan være en positiv ting hvis det pusher deg til forbedring.

– Men på samme måte, når du er for hard mot deg selv og du får folk på sosiale medier som sklir inn og tidligere spillere og media kritiserer deg, kan det være vanskelig mentalt, sier Henderson i et intervju med GQ Magazine.

I STARTEN: Jordan Henderson forteller om sine mentale problemer tidlig i Liverpool-karrieren. Her fra hans første sesong i helrødt.

I STARTEN: Jordan Henderson forteller om sine mentale problemer tidlig i Liverpool-karrieren. Her fra hans første sesong i helrødt.

Kom seg gjennom en vanskelig tid

Liverpools kaptein ankom klubben som 20-åring og innrømmer at det var ekstremt vanskelig å tilpasse seg en ulik hverdag i en slik alder. Da det buttet som mest snakket han med sportspsykologen Steve Peters, som hjalp han mye med den mentale biten.

– Jeg syntes det var veldig nyttig å snakke med Steve. Jeg var ikke på de beste plassene, og på det tidspunktet trodde jeg ikke jeg kunne kommer lavere, så jeg hadde ingenting å tape (2011-2012). 

Henderson fortsetter med å rose Peters for hans rolle i engelskmannens liv.

– Steve var strålende. Han var en jeg kunne snakke med. Han dømte meg ikke, og i utgangspunktet oppmuntret han meg til å gå tilbake til det grunnleggende, og det hjalp meg å komme på et bedre sted mentalt, sier 31-åringen.

Etter å ha vært langt nede som ung fotballspiller har Henderson blitt kaptein for et lag som har vunnet Champions League og Premier League. Det takker han sportspsykologen for.

– Jeg antar at med alt som hadde skjedd, hadde jeg mistet litt kjærligheten (for spillet), og Steves hjelp var viktig. Det var ikke det at han hadde svar på alt; det var et tilfelle av å ha noen å betro seg til, som jeg kunne snakke åpent med og få ting fra brystet.

Steve Peters, her sammen med Gerrard, har jobbet tett med idrettsutøvere i mange år. Under VM i 2014 var han en del av Englands støtteapparat.

Steve Peters, her sammen med Gerrard, har jobbet tett med idrettsutøvere i mange år. Under VM i 2014 var han en del av Englands støtteapparat.

Uenig med FIFA

Det er ikke bare på det mentale nivået Liverpool-kapteinen har slitt i karrieren. Ifølge nettstedet Transfermarkt har midtbanespilleren hatt 19 skader i Liverpool-drakt, hvor flere av dem har holdt ham ute i lengre perioder.

Denne sesongen har Henderson klart å holde skadene unna, og selv føler han seg i veldig god form for øyeblikket.

– Fysisk føler jeg meg veldig bra og kaster inn all erfaringen jeg har hatt gjennom årene, og jeg er fornøyd med hvor jeg er. Jeg lever riktig, spiser riktig, trener hardt og passer på meg selv. Forhåpentligvis vil jeg gi meg selv alle mulighetene til å fortsette å spille, sier Henderson.

I en periode hvor det blir flere og flere kamper både på klubbnivå og landslagsnivå vil FIFA innføre Verdensmesterskap annethvert år. Det liker ikke 31-åringen.

– Det er ikke for meg. Med mengden kamper som spillere har, er det bare for mye. De fysiske kravene som stilles til idrettsutøvere i dag er bare for store, og det føles for meg som at det egentlig ikke er noen som ser etter spillernes velferd.

– Å spille flere kamper handler om penger, TV-rettigheter og jeg ser egentlig ikke behovet for et nytt verdensmesterskap, sier han.

I GODT SLAG: Jordan Henderson er i god form for øyeblikket ifølge ham selv. Denne sesongen har han spilt det meste for klubben.

I GODT SLAG: Jordan Henderson er i god form for øyeblikket ifølge ham selv. Denne sesongen har han spilt det meste for klubben.

Klopp savner flere dager på treningsfeltet

Jürgen Klopp stiller seg bak Hendersons mening om hvor mye det kreves at idrettsutøvere i dag. Tyskeren er ikke fornøyd med hvor lite spillerne kan trene mellom kampene.

– Det er ikke mulig (å holde spillerne friske), terminlisten er imot oss. Vi trenger flaks fordi vi egentlig ikke trener lenger, det er som om vi bare kommer oss til hektene før vi skal spille mot West Ham, sa Klopp til CBS Sports etter Atletico-kampen.

Klopp fortsatte med å fortelle om hvordan han og støtteapparatet gjør spillerne klare for neste kamp.

– Guttene som ikke spilte trener litt selvfølgelig, men når du spiller i denne rytmen er det ganske umulig. Du må bare kjempe gjennom. Det er derfor jeg er så stor fan av mindre kamper i fotball.

Tyskeren mener selv at kvaliteten på kampene ville vært høyere med større mellomrom mellom hver kamp.

– Denne kampen kan forbedres så mye hvis du gir oss managere tid til å trene med guttene og gi dem litt hvile. På den fysiske siden ville spillet vært helt annerledes, og på den tekniske siden kunne guttene vite hvor gode de egentlig er, sa Klopp.

ØNSKER FÆRRE KAMPER: Jürgen Klopp mener det spilles for mange kamper – og mener han ikke får tid på treningsfeltet.

ØNSKER FÆRRE KAMPER: Jürgen Klopp mener det spilles for mange kamper – og mener han ikke får tid på treningsfeltet.

Nevnte Ted Lasso

I samme intervju tok Jürgen Klopp opp TV-serien Ted Lasso. Tyskeren er tydelig begeistret etter å ha blitt navngitt i den populære serien som følger et profesjonelt engelsk lag, med en litt unormal trener i spissen. Serien vant årets Emmy-pris for beste komiserie i september.

– Ted Lasso nevnte meg (i serien), og det er bedre enn å få trofeet for årets trener, spøkte Klopp med i intervjuet. 

CBS Sports er en amerikansk TV-kanal, så kanskje det var derfor Liverpool-manageren tok opp den amerikanske serien.