– Jeg er så stolt

Sadio Mané reflekterer over det faktum at han nå har scoret 100 Premier League-mål.

17. okt 2021 kl 13.00Einar Kvande

Sadio Mané gjorde sitt Premier League-mål nummer 100 da han satte inn Liverpools første mål i kalasseieren over Watford. Ingen av de 100 scoringene har kommet på straffespark. Det er kun Les Ferdinand og Emile Heskey som tidligere har rundet 100 Premier League-mål uten at noen av dem har kommet på straffe.

Senegaleseren ble samtidig den tredje afrikaner til å runde 100 Premier League-mål, etter Didier Drogba og Mohamed Salah, som nå begge står med 104 ligamål. Det vil med andre ord ikke være lenge før begge de to Liverpool-angriperne har passert den tidligere Chelsea-spissen.

– Da jeg kom til Premier League var drømmen min å score så mange mål som mulig, men spesielt å vinne trofeer, sier Mané til Liverpoolfc.com.

Liverpools nummer 10 spilte to sesonger for Southampton før han ble kjøpt av Anfield-klubben. 

– Jeg er veldig glad og veldig stolt over å ha scoret 100 mål. Forhåpentligvis vil jeg score flere, slik at trofeene også kommer.

Hyller rekkekameratene

Manés scoring kom etter en nydelig servering fra Mohamed Salah, og egypteren er i knallform og gjorde selv Liverpools fjerde mål. I tillegg noterte Roberto Firmino seg for et hat-trick fra kort hold.

– Jeg synes Salahs mål var bedre enn det han gjorde mot City! Det kommer ikke som noen overraskelse på oss at han gjør slike ting, for vi kjenner til hans kvaliteter. Han er en av de beste spillerne i verden, og han viste det i denne kampen, sier senegaleseren om spisskollegaen.

– Bobby viste også at han er en av de beste i verden. Jeg er veldig glad på deres vegne. Spesielt er jeg glad for Bobby, som gjorde hat-trick, for det har ikke vært enkelt for ham med skader, men nå er han tilbake og jeg er glad for det. Forhåpentligvis vil han score flere mål for oss utover sesongen.

Mané mener at gode forberedelser ved AXA Training Centre lå bak storseieren over Watford.

– Vi spilte veldig bra i denne kamepn. Vi fikk fart på ballen fra start av, og skapte mange sjanser. Vi gjorde fem mål. Fem vidunderlige mål. Jeg synes vi fortjente denne storseieren.

– Vi kjente til deres nye manager. Han var i Premier League tidligere, og vant til og med ligaen. Men vi fokuserte på oss selv på trening. Vi kjenner våre egne kvaliteter, og visste vi kunne gjøre det veldig vanskelig for dem.

– Det klarte vi. Vi har jobbet veldig hardt i mange uker nå, og det fikk vi betaling for i denne kampen. Det var helt utrolig, og forhåpentligvis fortsetter vi slik.