– Det var ikke enkelt for mine spillere, for vi møtte et av de beste lagene i verden

Claudio Ranieri fikk ingen god start på managerkarrieren i Watford, men sier han vet mye mer om sine spillere etter å ha blitt rundspilt av Liverpool.

17. okt 2021 kl 10.00Einar Kvande

Etter å ha tapt 5-0 for Liverpool innrømmet Claudio Ranieri at hans mannskap møtte et av de beste lagene i verden, og det som nå er verdens beste fotballspiller i Mohamed Salah.

Egypteren slo en strålende målgivende pasning da Sadio Mané gjorde kampens første mål, og satte selv inn Liverpools fjerde scoring etter å ha rundlurt en håndfull Watford-forsvarere. Hans tiende mål for sesongen. 

– Om Salah ikke er den beste spilleren i verden nå, så er han i alle fall en av de beste, sa Ranieri til pressen etter kampen.

– Han er i god form, og alt han rører ved ender med scoring. Godt gjort av ham, og godt gjort av Liverpool, la italieneren til.

– Du får servert sannheten når du er ute på banen sammen med gode lag. 

– Tap er alltid vanskelig å takle, men jeg er en veldig positiv mann. Jeg så hvor vi kan forbedre oss.

– Du finner ut hvilke problemer du har når du møter Liverpool. Alt er greit nå. Vi må fokusere på oss selv, og forbedre alt.

Ble kjent med egne spillere

Italieneren sier han ikke var sint etter første omgang, da hans lag lå under med to mål og bare hadde hatt 16 prosent ballinnehav. 

– Jeg var ikke sint. Jeg forsøkte å forstå mine spillere. Nå kjenner jeg dem mye bedre. Det var første gang våre spillere spilte under min ledelse. Vi spilte mot et av de beste lagene i verden, og det var ikke enkelt for dem. 

– I begynnelsen av kampen virket vi veldig, veldig nervøse. Noen av scoringene deres var gavepakker fra vår side.

– Jeg så noen dårlige sider ved mitt lag, men jeg så også noen gode sider.

– De siste 20 minuttene spilte vi jevnt med dem. Jeg sa de skulle gjøre det fra start av, men de var veldig, veldig nervøse. Jeg visste før jeg kom hit at jeg måtte jobbe veldig, veldig hardt, og det skal vi gjøre.