En Solanke i knallform kan bli god forretning for Liverpool

Dominic Solanke har gjort tolv mål på 16 kamper for topplaget i Championship.

Liverpool kan gjøre gode penger på avtalen som tok Dominic Solanke til Bournemouth i januar 2019, selv om de allerede har fått utbetaling for de fleste av klausulene som var nedfelt i avtalen, melder Liverpool Echo.

Solanke har nemlig vært i sensasjonell scoringsform for The Cherries denne sesongen, og har gjort tolv mål på 16 kamper. Det har bidratt til at Scott Parkers mannskap har fått et forsprang på fem poeng i toppen av Championship-tabellen.

Bournemouth var i Premier League da Liverpool solgte Solanke, så Anfield-klubben får ingen utbetaling som et følge av et eventuelt opprykk.

Echo forstår det slik at de fleste klausulene i avtalen som tok spissen til Vitality Stadium er blitt innfridd, og at mesteparten av pengene også er blitt utbetalt.

Det betyr at Liverpool har fått totalt 24 millioner pund for 24-åringen, som Bournemouth i første omgang betalte 19 millioner pund for. 

Skal ha 20 prosent av fortjenesten ved et videresalg

Det som kan sikre Liverpool ytterligere millioner er et eventuelt salg av formspissen. Michael Edwards skal ha forhandlet seg til at Liverpool skal ha 20 prosent på en eventuell profitt som Bournemouth måtte få ved videresalg av Solanke.

Skal det bli penger i kassa må sydkystklubben imidlertid selge Solanke for mer enn 24 millioner pund. Bournemouth skal ifølge rapportene ha satt en prislapp på 35 millioner pund på Solanke dersom de skal være villige til å selge ham til sommeren.

Ved et salg til en slik sum kan Liverpool sikre seg ytterligere 2,2 millioner pund for en spiller som forlot klubben for tre år siden, og som scoret bare ett mål for de røde på 27 kamper.