– En veldig moden forestilling

Jürgen Klopp så mye han likte i 4-0-seieren over Arsenal.

– Vi måtte vise en reaksjon etter West Ham-kampen, det var åpenbart, sier Jürgen Klopp etter 4-0 på Arsenal på Anfield. 

Omtrent da en halvtime var gått våknet Liverpool, og det var først da de for alvor begynte å kjøre over bortelaget. 

– Guttene spilte seg inn i kampen i dag, og det er veldig viktig i fotball. Du kan ikke bare spille bra de gangene du får tre-fire sjanser de første fem minuttene. Vi hadde bra kontroll, men var ikke vant til måten Arsenal spilte på i dag. Guttene gjorde det bra, sier han.

Det var bare én ting Klopp ikke likte. 

– Vi gikk opp i 1-0 og det jeg ikke likte var at Arsenal fikk sin beste periode rett etter dette. Man kan ikke slippe seg ned og være lettet bare fordi man har tatt ledelsen, sier manageren.

Fornøyd med midtbanen

Etter pause var det ingen som slapp seg ned. Da var det bare ett lag på banen. 

– Etter pause imponerte vi da vi kontrollerte kampen. Det var en blanding av en veldig moden forestilling og en veldig fornøyelig forestilling med mange fine øyeblikk, flotte mål og bra kontringspress. Så klarte vi å avslutte også, noe som gjør dette til et imponerende resultat.

Manageren var spesielt imponert over det midtbanetrioen bestående av Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho og Thiago leverte.

– Ox har ikke spilt 20 kamper på rad, Fabinho kom tilbake fra landslagspause, og før det var han skadet, og Thiago har ikke kamprytme fordi han ikke har spilt mange kamper. Måten de spilte på i dag og dannet en kompakt formasjon var fantastisk, sier Klopp. 

– Slike ting tar jeg aldri for gitt, og det sa jeg til guttene etter kampen, sier han.