– Vi har scoret utrolig mange mål, men har sluppet inn for mange også

Jürgen Klopp sier at han ser et mønster når det kommer til baklengsmålene de siste ukene.

Jürgen Klopp ble på del 2 av fredagens pressekonferanse spurt om han har sett noe mønster når det gjelder Liverpools baklengsmål denne sesongen. Liverpool.no omtalte denne uken åpne slusene på midtbanen kombinert med for mye rom til motstanders angripere som et gjentakende problem

– Det er et slags mønster, men samtidig er alle målene forskjellige. Vi har tapt dueller i viktige områder. Mot Atletico skjedde det to ganger. Det kan virke som lag lærer om våre svakheter underveis i kampene, sier Klopp. 

Han sier spesielt 2-2-målet til Atletico, der Griezmann ble spilt gjennom av Joao Felix etter at sistnevnte hadde ristet av seg Liverpools midtbane, viser risikoen med lagets taktikk. 

– Det er problemet med å presse. Du ofrer mye for å overmanne spilleren som har ballen. Da bør man vinne ballen, for ellers er du i en verre posisjon enn du ville vært med for eksempel mannsmarkering, sier Klopp.

– Sluppet inn for mye

Leandro Trossards utlikningsmål på Anfield er et annet som blir trukket frem av Klopp, og som vi hadde med i vår analyse av baklengsmålene denne sesongen. 

– Vi er nødt til å forbedre oss på det området. Vi har scoret utrolig mange mål, men har sluppet inn for mange også. Derfor må vi bli bedre. Den eneste måten å sikre stabilitet er å forsvare seg på høyeste nivå, sier manageren.

Det mener han må til når Arsenal kommer på besøk lørdag kveld.

– Hvis du ikke forsvarer deg på toppnivå mot Arsenal, er det ikke vits å møte opp. Det er de for gode til. De har en klar identitet og en klar måte å spille på, og har spillere i riktig posisjoner. Det er en stor utfordring, men den beste måten å forsvare seg på er å ha ballen selv, og det må vi også få til, sier han.

Vanskelig å jobbe med problemene

Klopp sier han gjerne skulle hatt mer tid på treningsfeltet til å ta tak i utfordringene.

– Vi blir hele tiden forstyrret av enten skader eller landslagspauser, og det er et problem. Vi spiller kamp etter kamp etter kamp, og så forsvinner alle, før de kommer tilbake, sier Klopp.

– I fotball trenger man tid for å løse problemer, men det har vi ikke. Så det er vrient. Men vi jobber med saken, sier Klopp.

Liverpool - Arsenal har avspark lørdag klokken 18.30.