– Et helt annet lag enn det som startet sesongen

Jürgen Klopp er imponert over Arsenals snuoperasjon.

Null poeng og 0-9 i målforskjell var fangsten for Arsenal da tre serierunder var spilt i Premier League 2021/22. Mikel Arteta havnet tidlig under hardt press, men sammen med laget har han svart mesterlig på tiltale. London-klubben er nå ubeseiret siden august - en rekke på åtte kamper - og har klatret til femteplass på tabellen.

Før lørdagens møte på Anfield er de bare to poeng bak Liverpool. 

– Det er en fin historie. Forrige sesong kvalifiserte de seg ikke til spill i Europa. Det er ikke bra, men når situasjonen er sånn må du utnytte tiden - og det er åpenbart det Mikel holder på med, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp før kampen.

«Nytt» lag

Arsenal hadde et veldig aktivt overgangsvindu da de forsterket de aller fleste posisjonene på banen, men det tok litt tid før nysigneringene kom inn i laget. 

Det er ikke mange navn igjen fra startelleveren som tapte 5-0 mot Manchester City i slutten av august når Arteta lørdag skal velge sitt beste lag.

– De har hentet inn noen nye fjes og funnet seg selv igjen. I tillegg har de noen unge og spennende spillere som Smith Rowe og Saka, sier Klopp.

– Det er et helt annet lag enn det som startet sesongen. Men de har ikke møtt oss ennå. De har gått åtte kamper uten tap, men nå skal de til Anfield, og vi er åpenbart ikke fornøyd med vår siste kamp. Vi må rette opp noen ting, og det beste stedet å gjøre det er på hjemmebane, sier Klopp.

Arsenal har tatt flere poeng i 2021

Arsenal har faktisk tatt flere poeng enn Liverpool i kalenderåret 2021, med 61 mot Liverpools 58. Kanskje ikke veldig overraskende med tanke på hvor mye Liverpool slet første kvartal, men uansett kan det være et tegn på at Arteta har begynt å få skikk på sakene. 

Ser vi på tabellen som gjelder, er det noe som skurrer når vi ser Arsenal helt i rygg på Liverpool. Mohamed Salah og co har scoret hele 18 mål mer enn lørdagens motstander, og samtidig sluppet inn to mindre. Arsenal har med andre ord fått veldig godt betalt for sine mål denne sesongen. Det samme kan dessverre ikke sies om Liverpool.

Arsenal har bare sluppet inn fire mål siden august, men i den perioden har de ikke møtt noen av lagene som for øyeblikket befinner seg topp seks på tabellen.