Mikel Arteta har møtt pressen:– På Anfield føler du at du er en skikkelig fotballspiller

Mikel Arteta innrømmer at å møte Liverpool på bortebane blir en skikkelig test for hans Arsenal-mannskap, men spanjolen ga uttrykk for at han trives på Anfield.

Mikel Arteta har holdt sin pressekonferanse foran oppgjøret mot Liverpool. 

– Liverpool på bortebane er alltid en test. Anfield er et fascinerende stadion. Du må være på ditt beste, og heve deg slik at du leverer maksimalt. Du må holde hodet kaldt, og være på topp både fysisk og taktisk, ellers kan du bli tatt på senga. Det er alltid en test å beøske Anfield, men klarer du å håndtere omgivelsene er det ikke mange baner hvor du føler sterkere at du er en skikkelig fotballspiller, innledet spanjolen.

Arteta ønsker ikke å dømme Liverpool kun ut fra deres prestasjoner denne sesongen, men velger å se de røde i et større perspektiv.

– Jürgen og hans stab har brakt klubben noen av deres beste øyeblikk i historien, og de har klart å holde standarden vedlike, noe som er det aller vanskeligste. De har gitt stedet nytt liv, og med energien de har skapt i klubben har de gjort Anfield til noe spesielt. Jürgen har gjort dette i de andre klubbene han har vært også, så det er en egenskap han har. Han har bygd videre på dette, og hatt stor suksess.

Antyder at Partey og Aubameyang fortsatt sliter med småskader

Arsenal-manageren benektet ellers at det var planlagt på forhånd at Pierre-Emerick Aubameyang skulle komme tilbake tidlig fra landslagsoppdrag.

– Nei, det var ikke planlagt på forhånd. Vi måtte undersøke ham, og se hvilken forfatning han var i, før vi tok en avgjørelse. Vi har hatt mange spillere som har vært gjennom mange kamper og hatt småskader, så vi skal teste alle i dag og se hvem som kan spille i morgen.

– Det samme gjelder Thomas Partey. Han kunne heller ikke spille for landslaget. Han ønsket det virkelig, for de hadde en viktig kamp, men han var ikke i nærheten av å kunne gjøre det. Vi skal undersøke ham i dag, for han har ikke trent nok ennå.

En seier på Anfield vil ta Arsenal forbi Liverpool på tabellen, og inn blant topp fire.

– Det er målet. Vi går alltid for seier, uansett hvor vi spiller. Vi forbereder oss til kampen for å vinne den, og vi reiser til Anfield for å ta de tre poengene.

Spilte selv sist Arsenal vant på Anfield

Arteta spilte selv for Arsenal sist de vant på Anfield.

– Jeg håper det er et godt omen. Det er en stund siden, så det er på tide at vi vinner der igjen. Jeg har opplevd å både vinne og tape der, så jeg vet hvorfor du taper kamper på Anfield. Det handler mye om innstillingen til kampen og at du forbereder deg grundig på hva som møter deg, skal du være konkurransedyktig på et slikt stadion.

– Jeg vet ikke hvorfor vi ikke har vunnet mer der. Selvsagt spiller kvaliteten på motstanderen en rolle. Først og fremst må du tro at du kan slå dem der. Det handler om innstillingen. Ja, vi kan slå dem. Tror vi ikke det, er det ikke vits å reise dit. 

Arteta sier han har en plan for å stoppe Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah.

– Vi har en plan, slik vi har hver uke, når det gjelder styrkene og svakhetene til alle lagene vi møter. Vi må utnytte svakhetene de har.

– Dette er et av de tøffeste stedene å besøke i ligaen, det er sikkert, på grunn av omgivelsene og energien de skaper på stadion, samt kvaliteten på motstanderen og manageren deres. 

– Anfield er et stadion der du som fotballspiller føler du må yte maksimalt. Når du klarer det, føles det helt utrolig, for da er du i stand til å håndtere en veldig utfordrende situasjon. Når du ikke klarer det, angrer du på at du ikke gjorde de tingene du burde ha gjort annerledes. Da gikk du ikke til kampen med den riktige innstillingen. Det er et sted du må ha tro på deg selv, og vise at du ønsker å spille fotball.