Klopp mot Arsenal er god underholdning

Etter at Jürgen Klopp tok over Liverpool har slusene åpnet seg i kampene mot Arsenal.

På 14 kamper mot Arsenal under Jürgen Klopps ledelse er det blitt scoret til sammen 61 mål, og da tar vi ikke med de 27 målene som er blitt gjort i tre straffespark-konkurranser mot The Gunners!

Med andre ord scores det i gjennomsnitt over fire mål i snitt per kamp når disse to lagene møtes.

Det begynte med 3-3 på Anfield i januar 2016, som ble fulgt opp med en 4-3 seier for Liverpool i ligaåpningen på Emirates i august samme år. Etter dette har vi fått resultater som 5-1 til Liverpool i Premier League i desember 2018 og 5-5 i ligacupen i oktober 2019. Bare en gang har det endt målløst mot Arsenal under Klopps ledelse, og det var i ligacupens fjerde runde i oktober i fjor. Da vant Arsenal straffespark-konkurransen på Anfield 5-4, og sendte de røde ut av turneringen.

Liverpool har faktisk vunnet sine fem siste hjemmekamper mot Arsenal i Premier League, og de har scoret minst tre mål i hver av dem. Vi må tilbake til en peridoe mellom septemter 1981 og januar 1988 for å finne en lengre seiersrekke mot The Gunners i ligasammenheng på hjemmebane. Den gangen vant Liverpool sju kamper på rad.

Klopp har tapt bare en ligakamp mot The Gunners

Siden Jürgen Klopp tok over Liverpool har Arsenal bare vunnet en Premier League-kamp mot Anfield-klubben. Liverpool har vunnet sju og tre er endt uavgjort av de elleve kampene.

Arsenals seier kom på Emirates i juli 2020, da Liverpool tok ledelsen, men vertene slo tilbake og vant 2-1.

Sist lagene møttes, på Emirates i april, scoret Diogo Jota to mål da Klopps lag utklasset The Gunners. Portugiseren headet inn åpningsmålet etter 64 minutter, etter et fint innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Mohamed Salah gjorde Liverpools andre mål fire minutter senere, før Jota satte spikeren i kista fra kloss hold.

Klopp versus Arsenal

– De første 5-6 minuttene var det en åpen kamp, men etter det dominerte vi kampen og spilte god fotball mot et kontringssterkt Arsenal. Kontringspresset vårt var eksepsjonelt godt. Resultatet kom takket være en god prestasjon, sa Klopp etter kampen.

Med den seieren klatret Liverpool til femteplass, og var bare to poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

Arsenal er i knallform

Arsenal er nå det laget i Premier League som har gått lengst uten å tape kamp. De har ikke tapt på åtte kamper, og har vunnet seks av disse. Man må tilbake til en periode fra august til desember i 2018 for å finne sist Arsenal gikk så lenge uten å tape kamp. Da spilte man 14 kamper på rad uten å tape under Unai Emery.

Liverpool er på sin side ubeseiret på de ni siste hjemmekampene i Premier League. De har vunnet fem av disse. Før dette tapte de seks kamper på rad på Anfield. I de to siste hjemmekampene har imidlertid Liverpool gitt fra seg ledelsen og spilt uavgjort 2-2, mot Manchester City og Brighton.

Arsenal har holdt buret rent i seks av sine ni siste bortekamper i Premier League, inkludert i de tre siste. The Gunners har ikke holdt buret rent i fire bortekamper på rad i Premier League siden mai 2005.