Mener Liverpool fortsatt er nest best i ligaen, selv om tabellposisjonen tilsier noe annet

Mikel Arteta er klar på at Klopps menn har vært uheldige denne sesongen, men at de fortsatt er best eller nest best på de fleste områder.

1. apr 2021 kl 17.09Jens Hapnes Rege

Når den siste landslagspausen nå er ferdig står Liverpool i en uvanlig posisjon enn i tidligere sesonger.

Med hele fem poeng opp til Chelsea, laget som i skrivende stund ligger på fjerde plass, er de avhengige av at andre lag gir fra seg poeng mens de selv må finne formen. Den første utfordringen er Arsenal, som ikke har hatt den ønskede utviklingen etter at de vant FA-cupen forrige sesong.

Mikel Arteta er klar over at de rødkledde har slitt, men er tydelig på at de har vært uheldige basert på prestasjonene. 

Nest best

– Jeg vet ikke hvorfor Liverpool har slitt, og jeg er ikke den som skal analysere hvor det har gått galt for dem. Det jeg kan snakke om er hva de har gjort og statistikken som bygger oppunder det, sa han på torsdagens pressekonferanse

Spanjolen mener laget er nest best i ligaen, om de ikke er de beste, på alle områder. 

– Liverpool er, om ikke det beste, det nest beste laget på alle områder som vi analyserer. Men dette er fotball, ballen må i nettet og det lille ekstra må være der for å vinne fotballkamper. 

– I tillegg har man individuelle spillere som bestemmer kvaliteten på laget. Noen ganger er det vanskelig å forutse slike ting, så jeg tror det er mye som spiller inn. 

SKUFFENDE SESONG: Liverpool har ikke klart å følge opp de siste sesongenes store suksess.

SKUFFENDE SESONG: Liverpool har ikke klart å følge opp de siste sesongenes store suksess.

Defensiv tilnærming

Tilnærmingen til Arsenal i kamper mot store lag har blitt kritisert under Artetas ledelse. De ligger ofte dypt i banen og er avhengig av at noen av essene på topp skaper scoringer på overganger. 

– Kampen avgjør hvordan vi tilnærmer oss. Noen ganger må man tilpasse seg motstanderen fordi de er bedre, og noen ganger må motstanderne tilpasse seg. Vi får se hva vi gjør basert på hva de gjør og hva vi kan gjøre selv, forklarer Arsenal-treneren om tilnærmingen til lørdagens kamp. 

– Når man spiller mot de beste lagene må man av og til tilpasse seg for å få resultater. 

39-åringen er imponert av hva Klopp har fått til i Liverpool med begrensede ressurser. 

– Det han har fått til i Liverpool er bemerkelsesverdig. Måten de har håndtert ressursene sine og gjort det maksimale ut av det er eksepsjonelt. De har gjort det veldig, veldig bra og nå handler det om å opprettholde det. 

Lørdag kveld starter Liverpools jakt på en Champions League-plass neste sesong. Kampen sparkes i gang klokken 21.00 på Emirates. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]