– Jeg er lei av at alle prøver å gå etter Sadio

Jürgen Klopp forklarer episoden der han og Mikel Arteta røk i tottene på hverandre.

– Det var en helt ren duell og ingenting skjedde. To spillere hoppet opp i luften og var ikke nær hverandre, i hvert fall ikke nok til at det skulle være frispark. Men benken til Arsenal fyrte seg opp, så jeg spurte «hva vil dere ha for det? Hva vil dere ha?». Det var ingen kontakt, men det så ut som alle ville se et gult kort, sier Jürgen Klopp om episoden der han barket sammen med Arsenal-manager Mikel Arteta i lørdagens kamp på Anfield. 

33 minutter var spilt da de to managerne ble belønnet med hvert sitt gule kort for episoden, men det kan virke som Klopp har vært frustrert flere ganger av lag som forsøker å fremprovosere kort på Sadio Mané, som var involvert i den aktuelle duellen med Arsenal-back Takehiro Tomiyasu. Også mot Atletico Madrid var senegaleseren i fokus, og da ble han byttet ut til pause. 

– Jeg er lei av at alle prøver å gå etter Sadio i de situasjonene. Han er en fysisk spiller, men lager ikke stygge frispark. Men forrige sesong ble han tatt helt ut av kampen mot Real Madrid da han fikk gult kort for ingenting. Mot Atletico måtte vi bytte ham ut, og det er ikke rettferdig, sier Klopp.

Fyrte opp publikum

Arteta og Arsenal-benken angret kanskje på sin oppførsel etterpå, for det så ut til at Liverpools spillere og supportere skrudde opp et par hakk etter å ha sett Klopp på sidelinjen. Fra det øyeblikket og ut resten av kampen var det omtrent bare ett lag på banen. 

– Det var ikke planen, men hvis det hjalp er det fint. Men det vil nok ikke skje hele tiden. Jeg viser følelser på sidelinjen, men det er ikke så ofte lenger at jeg havner i diskusjoner med noen på sidelinjen, sier Klopp. 

Kampen hadde definitivt behov for litt temperatur på det tidspunktet.

– Det var en kontrollert kamp, men ikke den mest spennende, og kanskje publikum trengte litt hjelp. Så da forsvarte de først meg i det øyeblikket, før de løftet laget igjen, så det er fint. Men det kommer ikke til å skje hele tiden, sier Klopp.

Arteta har også snakket om situasjonen. 

– Han forsvarte sitt lag og jeg forsvarte mitt lag. Det har ikke noe å bety. Vi snakket sammen etter kampen og jeg gratulerte med seieren. Slike øyeblikk blir igjen på banen. Atmosfæren var utrolig fra første stund, sier han.