– Jeg trodde det var umulig å ta seg videre fra denne gruppen så tidlig

Jürgen Klopp har ingen planer om å slappe av i Champions League selv om laget hans allerede er gruppevinnere.

Liverpool dominerte fullstendig og vant fullt fortjent over Atletico Madrid onsdag kveld. Resultatet gjør at de røde allerede er gruppevinnere, fra det som på forhånd ble døpt «dødens gruppe».

– Vi var gode i kveld, nok en gang, sa Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

– Mot en veldig god motstander var vi det beste laget. Vi var best mot 11 spillere, og mot 10 spillere var vi også best. De hadde sine øyeblikk, for de er verdensklasse, så det er vanskelig å ta ledelsen mot dem. Og nå har vi scoret fem mål på to kamper mot Atletico. Jeg ikke, men tror ikke at de har sluppet inn så mange mål over to kamper før, så det sier en del, sa han videre.

Diogo Jota og Sadio Mané scoret Liverpools mål. Begge kom i førsteomgangen, da det var 11 mot 11.

– Vi kunne ha scoret flere. Både mot 11 spillere i førsteomgangen og mot 10 spillere. Vi bommet på store sjanser, men hvem bryr seg?, sier Klopp.

Vil fortsette å kjøre på

Et skår i gleden, var at Roberto Firmino måtte ut med en skade.

– Det var en nesten perfekt kveld, men dessverre mistet vi Bobby Firmino med en hamstringskade. Det vil alltid kaste en skygge over en slik kveld, sa Klopp.

Firmino fikk nøyaktig en halvtime på banen, etter at han kom inn for Sadio Mané til pause.

Klopp trodde ikke det skulle være mulig å ha full pott etter fire kamper fra akkurat denne gruppen.

– Nå har vi kvalifisert oss fra gruppen og er i åttendedelsfinalen, og det er enormt fra denne gruppen. Så tidlig… Jeg trodde det skulle være umulig, men guttene har gjort det, sa en stolt manager.

Selv om kampene mot Porto og AC Milan nå på papiret er betydningsløse, er det langt ifra betydningsløst økonomisk. Premiepengene for å vinne en gruppespillskamp er 2,8 millioner euro.

– Du tjener mye penger ved å vinne kamper i Champions League! Det første målet var å ta seg videre fra gruppen, og det har vi gjort med to kamper igjen. Hva vi kan gjøre? Det får vi vente og se, sa Klopp.

– Det er fortsatt to kamper å spille, og i fotball er momentum veldig viktig. For å beholde momentum må vi spille bra, og det er det vi må gjøre mot Porto, Milan og i Premier League. Du får aldri suksess dersom du varierer i prestasjonene. Vi må opprettholde momentum, og det må vi gjøre.