Klopp skuffet over måten Liverpool ga fra seg ledelsen på

Jürgen Klopp oppsummerer hva som gikk galt mot Brighton.

– Det er en kombinasjon av flere ting. Det handler ikke bare om forsvarsrekka eller om midtstopperne. I dag forsvarte vi ikke rommene (half spaces) godt nok, og det var problemet, sier Jürgen Klopp til liverpoolfc.com etter kampen.

– Måten Brighton spiller på er eventyrlysten. De er på tå i de situasjonene - og hvis du ikke forsvarer rommene, må forsvarslinja falle dypere, men det gir ikke mening, for da blir rommene større og de kan spille seg gjennom midten. Da er det for sent, sier Klopp.

Fikk svi

Klopp skulle gjerne hatt et tredje mål, men Sadio Mané og Mohamed Salah fikk sine scoringer annullert for henholdsvis hands og offside.

I stedet kunne Brighton spille seg inn i kampen med mer og mer selvtillit. 

– Verden er et rart sted når folk fremdeles ikke respekterer Brighton og kvalitetene de har. De vinner kanskje ikke 35 kamper hver sesong, men i 38 kamper gir de god kamp til alle lag de møter. De spiller bra og har mye kvalitet, sier Klopp. 

– Men den beste måten å forsvare seg mot dem er å ha ballen og gjøre smarte ting. Det gjorde vi ikke nok ganger. I stedet åpnet vi døren for dem og inviterte dem tilbake i kampen. Det fikk vi svi for, sier Klopp.

Noen gode øyeblikk

Spesielt etter 2-1-målet sluttet Liverpool å spille fotball, mener Klopp. 

– Da spilte vi ikke på riktig måte. I våre gode øyeblikk angrep vi sentralt på Brighton. Det er der du må gjøre det. Men vi sluttet med det. Vi senket tempoet i feil øyeblikk og tok ikke nok initiativ i andre øyeblikk, og til slutt ble det ikke bra nok. 

– I dag er jeg skuffet fordi vi kunne ha gitt dem en smell, men vi klarte det ikke, sier Klopp.