Et lag som tok det rolig på jobben og et pinlig taust Kop

Ingenting er sikkert i fotball. Vi visste Brighton var gode. Det jeg ikke forutså før denne kampen var en kollektivt svikt på banen som også spredte seg til tribunen. Eller var det omvendt?

Det er ikke så uvanlig som det kan virke. En lørdagskamp klokken 16.00 mot en middelmådig motstander. Da er sjelden Anfield den beste plassen. Banen er viden kjent for sin stemning, sitt samspill mellom lag og supportere. Den 12. mann på speed når det virkelig gjelder.

I går gjaldt det tydeligvis ikke nok. For det var omtrent helt dødt på tribunene ved avspark. Og det forble dødt ut kampen. Ingen orket egentlig å gjøre nok innsats, og det virket som The Kop ikke kunne komme på puben raskt nok?

Kan ikke spille Klopp-fotball med 80% innsats

Så kan man selvsagt diskutere hva som kommer først, høna eller egget? Vi så 11 røde som for første gang denne sesongen startet en kamp med et kroppsspråk som manglet glød og energi. Det er ingen grunn til å tro at forberedelser og innstillingen var dårligere enn den skal være, men inntrykket er at det var kollektiv svikt over nesten hele linja.

For første gang denne sesongen klarte ikke Liverpool å finne den kraften og gjennomføringsviljen vi har sett i samtlige kamper frem til nå. Kraften og energien til å holde ballen i laget, det høye presset, de eksplosive overgangene – og den ekstreme jobbingen for hverandre.  

Det var ingenting i går som minnet om en samstemt symfoni

Den italienske trenerlegenden Arrigo Sacchi uttalte seg tidligere denne uka om hvor imponert han var over Jürgen Klopp og Liverpool. - Dersom de var et orkester ville de hele tiden være samstemte og perfekte, uttalte han blant annet.

Trenger to gode kamper før pausen

Det var ingenting i går som minnet om en samstemt symfoni, og det finnes sikkert flere forklaringer på det. Klopp-fotballen vil aldri fungere mer enn sånn passe med 70-80%-innsats. Selv med 2-0 i lomma virket nesten Brighton farligst, og bare en påskrudd Alisson reddet oss oftere enn det strengt talt skal være lovlig.

Ja, vi kan peke på at Keita igjen må av banen. Fabinho, Milner og Thiago enda ikke er tilbake, og så videre. Spesielt Fabinho er sterkt savnet på midten og ble kanskje spart til de to neste kampene? De to siste før ny landslagspause. Men hadde det hjulpet uansett hvilket midtbane vi kunne ha mønstret?

Kollektiv sløvhet?

Med en kamp mot en såkalt middelmådig motstander skviset inn mellom toppkamper og en skadeskutt midtbane, gikk Liverpool i den fella jeg fryktet før avspark. Uten forringelse for gjestene er ikke slike kamper selvmotiverende. Det kunne blitt sesongens hittil viktigste seier i den dårligste kampen, med tanke på resultatet til blant annet City.

THE KOP: Hvorfor er det stå stille og så lite trøkk i kamper som mot Brighton?

THE KOP: Hvorfor er det stå stille og så lite trøkk i kamper som mot Brighton?

I stedet endte vi altså med et pinlig taust Kop og et lag som opptrådte som om de hadde blitt enige om å ta det litt rolig på jobben. Kollektiv sløvhet eller ikke nok påskrudd? Som sagt synes jeg kroppsspråket røpet alle faresignalene allerede ved avspark. Hvorfor klarte vi ikke å legge om og endre mer enn det vi gjorde i løpet av andre omgang?

The Kop må også gå i seg selv

Den gode nyheten er at jeg ikke tror verken Klopp eller The Kop vil tillate det igjen. Men da må også de drøyt 12.000 sjelene på Kop-tribunene se seg godt i speilet i dag. Det må bli lenge til gjestenes supportere kan stå å synge om bibliotek igjen.

For på onsdag og neste søndag må den samstemte symfonien spille opp igjen. Nå tror jeg ikke det blir noe problem når Atletico Madrid ankommer byen. Men, win or loose, ingen flere kamper med halvhjertet innsats om vi skal ende med noe stort i mai.