Pressekonferanse foran Brighton-kampen:– Jeg savner fortsatt Adam Lallana

Jürgen Klopp synes Brighton er en av de vanskeligste motstanderne i Premier League, og innrømmer at han savner Adam Lallana, en av de beste spillerne han har trent.

29. okt 2021 kl 12.47Einar Kvande

Du kan se hele pressekonferansen direkte på YouTube. Vi oppdaterer også fortløpende med de viktigste uttalelsene til Liverpool-manageren.

Klopp er på plass

Om den harde konkurransen i Premier League

– Slik er standarden i denne ligaen. Du må prestere på et utrolig høyt nivå, og være svært stabile gjennom hele sesongen. Det er viktig med en god start, og det har vi fått. Men det har andre lag også hatt. Vi vet at mye kan endre seg raskt. Vi må være stabile, og være klare for slike kamper som i morgen, som er en av de vanskeligste i Premier League på grunn av måten Brighton spiller på.

Om rulleringen på laget

– Jeg tror ikke det er mulig å holde alle spillerne fornøyde. Det viktigste er å vinne fotballkamper, og mitt lag gjør selvsagt det nå. Det betyr ikke at alle spillerne er fornøyde. Poenget er at du må innflytelse når du får sjansen. Vi er bare ved 10 serierunde ennå. Det gjenstår 28 ligarunder. Vi har fått en grei start, men vi er ikke fornøyde med alt. Det er konstant ting vi må forbedre. For å vinne en fotballkamp må vi være klare til å forsvare oss, og så må vi bygge på det.

Om skadene

– Naby Keita ser bra ut, så jeg tror han blir klar. Med Fabinho er det litt mer komplisert, så han blir trolig ute, selv om jeg venter på siste nytt. Men han trener ikke med laget ennå. Thiago kunne delta på nesten hele treningen i går, men han er ikke klar ennå.

Vanskelig kamp

– Brighton er et fotballspillende lag, og en virkelig trussel. De forsvarer seg godt, selv om de slapp inn fire mål i forrige kamp. Du vet aldri hvordan kampen blir. Brighton var utrolige i andre omgang mot City. Vi vet hva de er kapable til, og vi spiller litt annerledes enn City. Vi ønsker å skape trøbbel for dem. Vi tapte sist vi møtte Brighton her. Et fullsatt Anfield vil hjelpe oss, selvsagt. Brighton vil ha sine øyeblikk. Det er uungåelig. De har en manager i toppklassen.

Valget av startoppstillingen

– Jeg vil ikke kalle det en hodepine. Det er ikke så vanskelig å se hvem som er i form.

Det eneste ubeseirede laget i Premier League

– Laget er ikke så veldig forandret fra i fjor. Jeg tenker ikke på om vi er bedre enn tidligere. Ja, vi må forbedre oss. Verden er slik at dersom du vinner 5-0 over Manchester United så er alt perfekt, men det var det ikke. Vi kunne ha gjort det bedre. Det er øyeblikk der ting fungerer, og det er øyeblikk der ting ikke fungerer. Vi er mennesker, så mye kan skje. 

Om Adam Lallana

– Jeg savner fortsatt Adam Lallana. Han satte standarden da jeg kom hit. Han er utrolig god teknisk. Hadde han vært litt mindre skadet, ville han fortsatt vært her. Han er en av de beste spillerne jeg har jobbet med.

Om Joe Gomez

– Vi måtte hente inn en ny midtstopper. Det tror jeg alle er enige om. Nat Phillips spilte andre omgang mot Preston. Han er i en helt annen klasse enn for ett år siden, men han får heller ikke spille. Vi må håndtere Joe, med intensitet og slike ting. Vi er ikke halvveis i sesongen ennå. Forhåpentligvis blir ingen skade, men slik er fotballspillerens liv. Han må være på topp når han får sjansen. Spillerne respekterer hverandre. Vi vil trenge dem alle, og vi vil trenge Joe sine kvaliteter. Det så vi på onsdag. Vi har bare toppspillere i den posisjonen. Det gjør det vanskeligere når du ikke er inne på laget.

Da er den åpne delen av pressekonferansen over