Pressekonferanse:– Det første steget er å slå Atletico, og så får vi snakke etterpå om hva det betyr for oss

Jürgen Klopp og Liverpool-kaptein Jordan Henderson møtte pressen i ettermiddag.

Du kan se pressekonferansen direkte på YouTube, eller følge vår tekstoppdatering.

Jurgen Klopp er førstemann ut

– Jeg forventer lignende intensitet som i Madrid. Siden Diego kom dit har de aldri spilt en vennskapelig kamp. De trenger tre poeng, men vi ønsker også å ta tre poeng. Atletico er et utrolig godt lag, som det er vanskelig å møte.

Om Naby Keita og skadene

– Naby har en en hamstringskade, og vil være ute en stund. Det samme gjelder Milner. Fabinho og Thiago har trent, og er aktuelle for troppen.

– Høyresiden med Naby, Trent og Mo fungerte veldig bra, så han vil bli savnet. Men Ox gjorde det også bra etter at han kom inn. Han hadde målgivende på det andre målet. 

Laget slapp inn to mål mot Brighton

– Vi må forsvare oss bedre. Det er ikke tvil om det. Men vi kan ikke diskutere dette på grunnlag av en kamp. Vi slo Manchester United 5-0, og så fremdeles det som vi har enorme problemer etter uavgjort mot Brighton i kampen etter. Den beste måten å forsvare seg mot Brighton på ville ha vært å holde ballen i laget, men det klarte vi ikke i tilstrekkelig grad. Derfor fortjente de poenget de fikk. Men dette har ingenting med kampen i morgen i å gjøre, utenom at vi må spille bedre defensivt.

Om stillingen i gruppen

– Det første steget er å vinne mot Atletico, og så får vi snakke etterpå om hva det betyr for oss. Vi møter et av de mest motiverte lagene i verden. Det er vel femte gangen vi møter dem nå, så vi vet mye om hverandre.

Forholdet til Diego Simeone og håndtrykket som uteble

– Jeg har stor respekt for hva han gjør, og som privatpersoner kjenner vi ikke hverandre som godt. Det han har gjort i Atletico er helt eksepsjonelt. Laget hans har vært i toppen i år etter år. Jeg visste ikke at han ikke tok motstanderens manager i hånden etter kampen. Hadde jeg visst det, hadde jeg ikke gått etter ham. Vi tok hverandre i håndten før kampen, og alt er greit. Vi fokuserer på kampen. Det blir en tøff kamp, og det blir en spesiell steming. Jeg ser veldig frem til kampen, mot et supert lag.

Om skadene på midtbanen påvirker forsvarsspillet

– Det fleste mål kommer mot oss fordi noe ikke er gjort riktig. Men i neste kamp kan det skyldes et helt annet problem. Fotball er et innviklet spill. Vi må forbedre oss på detaljer, og det jobber vi me.

Om Atletico-kampen på Anfield i mars 2020

– Jeg tenker ikke så mye på den, men vi tenker litt på den nå foran en ny hjemmekamp mot dem. Det har vært merkelige 18 måneder siden da egentlig. Verden har vært snudd opp ned. Det gikk opp for oss at noe drastisk kan skje med oss og samfunnet, men den kvelden visste vi ikke hva som ville komme. Etterpå har jeg tenkt på kampen som et veldig merkelig øyeblikk. Det var en veldig merkelig situasjon. Kampen tapte vi, selv om vi spilte ganske godt.

Om bortekampen i Madrid

– Vi scoret et par mål, dominerte kampen, men så slapp vi inn mål, og stemningen snudde. Det ble en veldig tøff kamp. De fikk et rødt kort. 3-2, og det var det. I de gode periodene må vi gjøre avgjørende ting, og det vil vi forsøke i morgen.

Jordan Henderson er nestemann på podiet

Om Antonio Conte som ny Tottenham-manager

– Han er en stor manager, som har vunnet Premier League. Han vil nok få Tottenham til å kjempe på høyeste nivå. Han vil nok gjøre det bra der.

Om Atletico

– Det er alltid tøffe kamper mot dem. De er et fantatisk lag med kvalitetsspillere som jobber ekstremt hardt sammen. Diego Simeone er en manager i verdensklasse. Vi må spille opp mot vårt beste. Forhåpenligvis klarer vi å få et like godt resultat som vi fikk i Madrid for et par uker siden.

Om starten på sesongen

– Vi har fått en grei start på sesongen. Den kunne ha vært bedre, men den kunne også ha vært verre. Forhåpentligvis kan vi forbedre oss ytterligere utover i sesongen.

Om Liverpool klarer å kvalifisere seg med to kamper igjen i gruppen

– Vi vet at vi kan kvalifisere oss med to kamper igjen å spille om vi får et godt resultat, men vi fokuserer kun på kampen og hva vi kan gjøre prestasjonsmessig for å klare det.

Om å møte Luis Suarez

– Han vil gi oss masse utfordringer. Han hadde mange gode øyeblikk i Liverpool, og jeg lærte mye av ham mens han var her. Jeg snakker med ham av og til. Han skaper mye trøbbel for forsvarsspillerne. Vi må være oppmerksomme på ham, men ikke bare ham. 

Om hva Hendo lærte av Suarez

– Mentaitetsmessig lærte jeg mye. Hvordan han trente, og hvor ivrig han var etter å spille fotball. Han hjalp meg masse, og ga meg mer selvtillit som spiller. Han var fenomenal mens han var her. Fansen kjenner til hva han gjorde, og de vil verdsette det. Etter kampen hadde det vært fint om han fikk en fin hyllest av publikum.

Da var pressekonferansen over