Tett kampprogram skaper mer hodebry enn et par småskader

David Moyes mener at hans mannskap står overfor en skikkelig test mot Liverpool, takket være et meget tøft kampprogram.

West Ham kjemper på tre fronter denne høsten. De ligger på fjerdeplass i Premier League, har slått begge Manchester-lagene ut av ligacupen og er allerede videre fra sin gruppe i Europa League.

The Hammers har imidlertid tapt to av sine tre kamper rett etter spill i Europa League, men slo London-rival Tottenham i deres siste kamp etter spill på en torsdagskveld.

Etter å ha spilt uavgjort mot Genk i Belgia på torsdag får nå West Ham besøk av Liverpool på London Stadium søndag kveld.

– Vi blir satt på prøver for øyeblikket, for vi spiller kamper hele tiden og mistet et par spillere i midtuken på grunn av småskader. Det er ikke noe alvorlig, men det legger litt begrensninger på oss, sa Moyes under sin pressekonferanse i dag.

– Slike ting kan fort skje, men for øyeblikket har vi en ganske sterk tropp, og alle som kommer inn har gjort en god jobb.

To ble hjemme

Andriy Yarmolenko og Nikola Vlasic ble hjemme i London da The Hammers reiste til Belgia for å spille mot Genk på torsdag, og de vil bli undersøkt på nytt foran søndagens kamp mot Liverpool.

– Akkurat nå ser det greit ut. Yarmolenko hadde en liten skade før vi dro, og det hadde Vlasic også. Vi får se hvordan det står til med dem, sa Moyes.

Hans lag møter et Liverpool som fortsatt ikke har tapt kamp denne sesongen.

– Vi har tro på hvordan vi selv spiller, og vi ønsker å gi dem mye mer kamp enn vi klarte i fjor. Vi skal vise at vi har forbedret oss, og er et bedre lag nå. Liverpool vil ta utfordringen uansett hvilket lag vi stiller med mot dem. Det har de gjort i mange år nå. Så vi vet det blir en tøff kamp.

– Liverpool har vært en godt lag i mange år, men jeg klarte å komme foran dem på tabellen et par ganger med Everton. Men Liverpool har utviklet seg mye siden den gangen. De har brukt mye penger, og har forbedret seg på mange områder. De har bygd ut stadion og investert i laget, og jeg synes de har et veldig bra lag nå.

– De kjemper om alle de store trofeene, og vi vet de også har vunnet mye de siste årene. 

Kandidater til månedens manager

Både Moyes og Jürgen Klopp er blant de nominertei kåringen av månedens manager i Premier League for oktober. Moyes ble spurt om likhetene mellom ham selv og Liverpools tyske manager.

– Jeg tror Jürgen var midtstopper, og det var jeg også. Det er vel det eneste! Jeg vet Jürgen er et konkurransemenneske. Han ønsker å vinne, og stiller strenge krav til sine spillere. Jeg er likedan. Jeg stiller strenge krav, og ønsker også å vinne. 

West Ham har ikke slått Liverpool i Premier League på fem år.

– Liverpool spilte veldig bra her på London Stadium i fjor, så vi må gjøre det mye bedre, og jeg mener vi har hevet oss litt. Vi må gjøre mye riktig, og håpe at Liverpool ikke har en av sine beste dager, for de er et topplag. Men jeg tror vi er litt annerledes nå, så vi vil forsøke å gjøre dagen vanskelig for dem.

Det er Craig Pawson som skal dømme søndagens kamp, som har avspark klokken 17.30.