Claudio Taffarel i gang i sin nye jobb!

Torsdag var den legendariske brasilianske keeperen på plass på Liverpools treningsanlegg i Kirkby.

Tidligere denne uken ble det bekreftet at Claudio Taffarel er hentet inn i keepertrenerteamet til Liverpool. Torsdag kan vi se bilder av at han er i gang i jobben, da Liverpool hadde ettermiddagstrening på AXA Training Centre i Kirkby.

Der vil han jobbe sammen med John Achterberg og Jack Robinson. Planen er at han skal kombinere det med rollen han har på landslaget.

Den legendariske brasilianske målvakten var med på å vinne VM i 1994 med Brasil, der han spilte sammen med Thiago Alcantaras far Mazinho. Han sto i mål da Brasil tapte finalen i 1998 mot Frankrike.

Han var keeper for Brasil fra 1988 til 1998, og sto 101 kamper. I sin klubbkarriere spilte han for Internacional og Atletico Mineiro i hjemlandet, og Parma, Reggiana og Galatasaray i Europa. Han har også hatt trenerroller i Gatalasaray.

Klopp fornøyd

– Tanken er at vi etter vår mening nå har det beste vi kan se for oss i enkelte posisjoner. Med tanke på keeper, betyr det at vi har Alisson Becker, som vi regner som verdens beste keeper, sa Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com da ansettelsen var et faktum. 

– Vi har Caoimhin Kelleher, som vi mener er en helt eksepsjonell keeper. Vi har Adrian, som har vist kvalitetene sine siden han kom hit, og så har vi Marcelo Pitaluga, og Harvey Davies, så vi har fem målvakter i ulike aldersgrupper. Det er flott, men vi ønsker å ha enda flere av disse typene, sier han.

Klopp mener målvaktsfaget må behandles på en annen måte enn resten.

– Vi ønsker å bygge vår egen filosofi rundt keepere, fordi vi er alle enig om at det er et eget spill – og derfor ønsket vi et helt annerledes syn på det. Vi snakket med Ali, fordi to av de beste keeperne i verden er brasilianere, så vi fant en løsning der vi henter inn Taffarel, og det er en veldig fin tilvekst til støtteapparatet vårt. Vi tror virkelig at det kan gi oss et annerledes synspunkt på ting igjen.

– Det å ha Taffarel her vil bli bra for John (Achterberg) og Jack (Robinson) for å dele tanker og analyse. Han er en ekstra hånd i en veldig viktig del av spillet. Det å ha ulike kulturer er viktig på et treningsfelt. Vi har en nederlender, engelskmenn, tyskere og nå litt brasiliansk innflytelse i støtteapparatet. Det vil være til hjelp.

NY KEEPERTRENER: Claudio Taffarel.

NY KEEPERTRENER: Claudio Taffarel.