Klopp priser seg lykkelig for at Liverpool ikke trakk bortekamp mot Shrewsbury

Jürgen Klopp frykter at FA-cupen kan bli et problem med tanke på spredning av koronaviruset.

Liverpool er vertskap for Shrewsbury Town i FA-cupen søndag 9. januar, men 25% av spillerne i The English Football League er uvaksinerte, og har ingen intensjon om å la seg vaksinere. Det skaper bekymring blant Premier League-klubbene med tanke på FA-cupkampene mot lag fra lavere divisjoner.

I Liverpool sitter Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones i isolasjon etter å ha blitt koronasmittet, og i dag møter de røde Tottenham, som har fått sine tre siste kamper utsatt på grunn av koronasituasjonen.

Jürgen Klopp uttalte tidligere denne uken at han frykter flere positive koronatester blant sine spillere, noe som passer dårlig foran et hektisk juleprogram. Klopp vet også at han vil miste Mohamed Salah, Sadio Mane og Naby Keita i janaur, da trioen skal spille i Afrikamesterskapet. 

Med tanke på dette håper han at Liverpool slipper bortekamper i FA-cupen i vinter.

– Du reiser til en bortekamp i FA-cupen, skifter i en veldig trang garderobe, og slike ting. Det er ikke 100% gjennomtenkt, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Vi har hjemmekamp i tredje runde, så det går greit for oss. Heldigvis spiller vi utendørs, noe som også er bra. Det er bare det at vi konstant må ta hensyn til andre ting enn fotball. Det er ganske spesielt, og vi har nok med å tenke på fotballen egentlig. Jeg er ikke bekymret for at vi ikke kan spille kampene, men vi har en vanskelig situasjon.

– Vi spiller hjemme mot et lag fra The Football League, mens andre har bortekamper. Så selv om problemet er løst for Liverpool, så er ikke problemet løst for andre lag der ute. Så det er et generelt problem som vi må løse.

– Det var grunnen til at jeg nevnte at det er ikke bare å stoppe ligaen eller fortsette som før som er de to eneste alternativene, for det finnes ting mellom disse to alternativene som må løses.

– Du får overraskelser. Alt kan skje i livet. Slik er det bare. Får vi flere skader vil det svekke oss igjen, så la oss håpe vi ikke får flere skader. Men det er ikke noe nytt. Skader vil man alltid ha. Korona er bare et problem på toppen av dette. Vi har kjent til det i to år nå. 

– Vi spiller i en tøff liga, og dersom du ikke har alle dine spillere tilgjengelige vil du slite. Så la oss håpe at vi får alle våre spillere tilgjengelige.

– Får vi 3-4 spillere til koronasmittet blir det tøft. Vi spiller mot Leicester i midtuken, og deretter spillere vi både 26. og 28. desember. Har vi bare 13 spillere tilgjengelig, er det ikke mulig. 

Shrewsbury-manageren ble svært syk av koronaviruset

Klopps uttalelser har blitt lagt merke til i Shrewsbury-leiren. Manager Steve Cotterill sier han vil vise Klopp Shrewsbury-troppens vaksinepass. Cotterill har som Klopp vært en ivrig forkjemper for at alle hans spillere skal la seg vaksinere. Flere Shrewsbury-spillere skal ha blitt vaksinert på ordre fra Cotterill, og Town skal ikke ha noen spillere som er koronasmittet for øyeblikket, ifølge Shropshire Star.

– Jeg skal vise Klopp våre vaksinepass, så han ikke trenger bekymre seg så mye, sier Cotterill.

Cotterill ble selv koronasmittet og svært syk tidligere i år, og han ble ifølge Mirror innlagt på intensivavdeling, og var sengeliggende i hele 69 dager.

Shrewsbury har ikke bekreftet antall spillere i deres tropp som er vaksinerte, men det kommer frem i Mirror at flere av Shropshire-klubbens spillere har fått både to og tre vaksinedoser.

– Det er enkelt for meg å argumentere for at mine spillere skal ta vaksinen, etter å ha blitt så ekstremt syk som jeg ble av koronaviruset, sier Cotterill.