– Det er uaktuelt å signere uvaksinerte spillere

Jürgen Klopp er klar i sin tale til engelske søndagsaviser.

Jürgen Klopp uttaler til David Lynch i Sunday Express at han ikke kommer til å kjøpe uvaksinerte spillere, da de vil utgjøre en «konstant trussel» for resten av troppen.

Fredag avslørte Liverpool-manageren at alle som jobber ved klubbens treningsanlegg i Kirkby, inkludert spillerne, minst har tatt to vaksinedoser.

På pressekonferansen i forkant av Newcastle-kampen var Klopp mye forsiktigere i sine uttalelser omkring dette. Da fikk han også spørsmål om han i fremtiden kun kommer til å signere fullvaksinerte spillere.

–Jeg vet ikke. Ikke misforstå meg, men uansett hva jeg sier nå, så vil dere gjøre noe mer ut av det. Da vil overskriftene i morgen være «Klopp signerer kun vaksinerte spillere». Jeg kan ikke gjøre noe slikt. Jeg har ikke tenkt på dette. Dere har tydeligvis tenkt på dette. Det kan bli et tema. Men jeg har ikke tenkt et sekund på hva vil vil gjøre i en slik situasjon, for jeg har ikke trengt å gjøre det ennå, sa han onsdag.

– I det øyeblikket jeg må tenke på det, så må vi ta en avgjørelse. Når du signerer en spiller, er det mange ulike grunner til det. Om dette blir en av grunnene vet jeg ikke, la han til.

Klopp har tenkt over spørsmålet på nytt siden onsdag

Til søndagsavisene sier Klopp nå at han har tenkt gjennom saken.

– Jeg fikk dette spørsmålet på min forrige pressekonferanse, og jeg hadde ikke tenkt på det, for å være ærlig. 

– Vi er ikke nær å signere en spiller, men nå har jeg tenkt på det, og ja, det vil ha mye å si, definitivt.

– Dersom en spiller ikke er vaksinert i det heletatt, så er han en konstant trussel for oss alle. Han ønsker egentlig ikke å være en trussel. Det er ikke slik at han ikke tenker på de andre. Men han er en trussel, og vi må finne løsninger. Han må da skifte i en separat garderobe, han må spise i et annet rom, han må sitte på en annen buss, han må kjøre i en annen bil. Fra et logistikkperspektiv blir det veldig komplisert.

– Dersom du ønsker å følge koronaprotokollene blir det veldig vanskelig å ha slike spillere. Dersom en spiller får Covid, og den uvaksinerte spilleren var sammen med ham de siste fire dagene, må han isoleres. Dersom vi må reise til et annet land for å spille kamp, så må han isoleres når vi kommer tilbake. Selvsagt vil slike ting påvirke våre avgjørelser. Vi må gjøre alt dette, og ha separate bygninger for uvaksinerte spillere. Det kommer ikke til å skje.

Mandag møtes de 20 Premier League-klubbene for å diskutere koronakrisen, etter at seks Premier League-kamper er blitt utsatt i helgen.