Nå skal det bli mindre lukrativt for agentene

Liverpool er blant klubbene som har hatt størst utlegg på agenthonorar.

Hvert år må Premier League-klubbene offentliggjøre hvor mye de betaler i agenthonorar. I forrige periode vi har tall fra, 1. november 2020 til 1. november 2021, steg de samlede utgiftene til agentene med ni millioner pund – til svimlende 272 millioner pund totalt. 

I den perioden var det kun tre klubber som betalte ut mer enn de 21,6 millionene Liverpool betalte til agenter. Chelsea betalte mest, med 35,2 millioner pund.

Nå skal FIFA stramme inn, og det blir mindre lukrativt for Mino Raiola (bildet) og de andre superagentene som håver inn store summer.

Vil sette maksgrense

The Times rapporterer at FIFA vil innføre en maksgrense fra neste sesong. Maksgrensen vil være på 10 prosent fra overgangssummen, etter innspill fra Premier League.

Det har også tidligere kommet forslag om reguleringer, men da har det vært snakk om en maksgrense på honoraret som betales i tillegg til overgangen, og ikke en satt sum fra kjøpende eller selgende klubb. Etter at Premier League, European Club Association (ECA) og spillerforeningen FIFPRO kom med sine innspel, er det endret til 10 prosent fra alle overganger.

I tillegg skal det settes en maksgrense der agentene kan få maks tre prosent av lønnen til en spiller.