Rodgers hyller Leicester-spillernes heltemodige innsats

Brendan Rodgers strålende fornøyd etter den overraskende seieren.

– For en kamp og for et resultat!

Brendan Rodgers var strålende fornøyd etter 1-0-seieren over gamleklubben Liverpool tirsdag kveld. Et skadeskutt og utmattet hjemmelag kjempet med alt de hadde av krefter og klarte å stå imot Jürgen Klopps lag. Leicester ble første lag til å holde nullen mot Liverpool denne sesongen - bare to dager etter at de hadde sluppet inn seks mål mot Manchester City. 

– Atmosfæren var fantastisk og utfordringen kunne ikke vært større for oss. Vi spilte på søndag, og det å deretter møte et lag av Liverpools kaliber og levere en slik kamp, holde nullen, vinne kampen. Det er en utrolig seier for oss, sa Rodgers til LCFC TV

Fikk et løft

Rodgers og laget hans fikk det tøft på Etihad og lå under 4-0 til pause, men de klarte å kjempe seg tilbake til 4-3 før det til slutt rant inn to mål til. Men manageren og spillerne hans tok inspirasjon fra nesten-opphentingen og brukte det inn mot Liverpool-kampen. 

– Jeg vil tro at noen allerede hadde overskriftene klare fordi vi skulle møte Man City og Liverpool rett etter hverandre. Det vakre med fotball er at du kan skape dine egne overskrifter, og det er det spillerne gjorde i kveld.

– Vi måtte bare ta utfordringen på strak arm og være klare til å kjempe, løpe og å ta mulighetene da de kom, sa Rodgers.

Han sier publikum og spillerne fikk en vitamininnsprøytning av Mohamed Salahs straffebom, og ikke minst scoringen til Ademola Lookman. 

– Spillerne var helter i kveld og fortjener all hyllesten. Vi hadde en høyreback og en midtbanespiller som midtstoppere, og de var enorme gjennom hele kampen. Timothy Castagne kom inn, Luke Thomas har spilt i hver kamp uten hvile, og klarte seg likevel mot Mané og Salah. 

– Alle spillerne hadde sin innflytelse på kampen. I dag handlet det om det kollektive. Alle måtte jobbe og kjempe og løpe, sa Rodgers.