Nesten fire år siden Liverpool har skapt så mye uten å vinne

Det ville seg ikke foran mål på King Power Stadium.

Liverpool slet med å få spillet til å flyte i tirsdagens bortekamp mot Leicester, men de røde skapte likevel nok sjanser til å vinne kampen. Mens hjemmelaget kun klarte å komme opp i en expected goals (xG) på 0,63, produserte Liverpool en xG på 2,3.

Mohamed Salah alene skapte en xG på 1,63, men det var åpenbart en aften der det ikke ville seg foran mål for Liverpool. Selv ikke på straffespark ville ballen i mål. Egypteren bommet på et straffespark i ligaen for første gang siden 2017.

Ikke siden kampen mot Swansea i januar 2018 har Liverpool skapt en så høy xG uten å score. Da var tallet 2,5.

Dominerte

Michael Reid i Opta har flere tall som viser hvordan Liverpool dominerte mot Brendan Rodgers sitt mannskap og beleiret hjemmelagets halvdel.

«67 ballberøringer i motstanders 16-meter er det meste Opta har registrert av et Premier League-lag uten at de har klart å score», skriver Reid.

Opta Analyst har også sett på hvordan kampens momentum omtrent hele veien var i Liverpools favør. Kun i tre svært korte perioder var det Leicester som hadde initiativet. Det var imidlertid nok til å vinne kampen.

Interessant er det også at Manchester City, som slo Leicester 6-3 andre juledag, «kun» skapte en xG på 3,83. Leicester har altså sluppet inn seks mål til sammen mot de to topplagene med en xG på litt over 6. Dessverre var det bare én av motstanderne som var effektive denne gangen.