– Spillerne blir ikke hørt, og det er et stort problem

Jordan Henderson tar til orde for at spillerne får en større innflytelse når avgjørelser skal bli tatt.

Under hele pandemien har Jordan Henderson vært en av de klubbkapteinene som har tatt tak, og organisert møter og samtaler med de andre kapteinene for å at spillerne skal stå sammen.

Da spillerne ble kritisert fra regjeringen for å ikke gå med på et felles lønnskutt helt i starten av pandemien, var det Henderson som tok initiativ til at spillerne samlet inn penger til National Health Service (NHS).

Henderson ledet også møte med de andre kapteinene under superligakrisen i april, og har fått en lederrolle blant kapteinene i Premier League. Nå tar han til orde for at spillerne ikke blir hørt nok, og at helsen deres ikke ivaretas slik situasjonen er nå.

– Jeg tror ikke folk riktig forstår hvor intenst det er før du ser det på nært hold, sier 31-åringen til BBC

– Fotballen er alt for oss, og vi ønsker å være i stand til å prestere på det høyeste nivået hver gang vi går ut på banen. dessverre er det vanskelig å få til det i denne perioden. Slik har det vært i noen år nå, og det har vært vanskelig, men i tillegg til det har det kommet Covid, og da blir det enda tøffere og vanskeligere, sier han.

Mener ingen tenker på spillerne

Liverpool er åpne om at de ønsket å utsette den 20. serierunden, som spilles 28. desember – kun to dager etter Boxing Day. Det blir ikke noe av. En av grunnene kan være at det er en del av den lukrative TV-pakken som er solgt til Amazon – som ikke sender så mange kamper.

– Jeg er bekymret for at ingen egentlig tar spillernes velferd alvorlig. Avgjørelser blir tatt – og selvsagt ønsker vi som er fotballspillere å spille kamper – men jeg er bekymret for spillernes velferd, og tror ikke noen tar det alvorlig nok. Spesielt ikke i denne perioden, når viruset er her, sier Henderson.

– TENK PÅ SPILLERNE: Jordan Henderson ønsker at de som tar avgjørelsene også lar spillerne få et ord med i laget.

– TENK PÅ SPILLERNE: Jordan Henderson ønsker at de som tar avgjørelsene også lar spillerne få et ord med i laget.

Han hinter om at det kan bli nye møter mellom kapteinene for å få en endring.

– Vi vil prøve å snakke sammen i bakgrunnen for å kunne ha en innflytelse i fremtiden, men for øyeblikket føler jeg at spillerne ikke får den respekten de fortjener med å ha noen som kan snakke for dem, og ha makten til å si at dette ikke er riktig for spillernes velferd.

Enig i mye av det Klopp har sagt tidligere

Jürgen Klopp har flere ganger snakket om at de forskjellige fotballforbundene og arrangørene av cupene er nødt å snakke sammen, fordi det rett og slett er for mange kamper. Det har vært en av sakene tyskeren brenner for. Der har han full støtte fra sin kaptein.

– Spillerne snakker om det, fordi det påvirker oss direkte. Jeg vet at folk sier at vi blir betalt mye penger for å spille fotball. Jeg forstår det, men fotballen er alt for oss. Spesielt for de spillerne som spiller landskamper og i europacupene, så får du maksimalt to eller tre uker fri i året. Jeg er ikke sikker på at det er nok til å restituere deg fysisk og psykisk nok fra sesong til sesong, sier Liverpool-kapteinen.

– Men igjen, det er ingen kommunikasjon med spillerne om hva de tenker, og det er et stort problem. Jeg sier ikke at de må ta avgjørelser basert på hva spillerne vil, for alle har ulike meninger, men jeg synes spillerne må kunne ta del i samtalen, for når alt kommer til alt er det spillerne som må gå ut der og spille og føle på det, sier Henderson.

Midtbanespilleren mistet bortekampen mot Tottenham på søndag på grunn av forkjølelse, men skal allerede være frisk igjen og klar for å trene ifølge assistentmanager Pep Lijnders.

Liverpool - Leicester City spilles kl. 20.45 i kveld, og vises på V Sport 1 og Viaplay.