– Det føles som en scene fra en Rocky-film, der Balboa og Apollo Creed bare dæljer løs på hverandre uten at noen går i kanvasen

Jürgen Klopp deler sine følelser foran møtet med Pep Guardiolas Manchester City.

7. feb 2021 kl 15.21Einar Kvande

Jürgen Klopp gjør det klart i kamp-programmet foran kampen mot City at hans lag ikke akter å legge seg bakpå i denne matchen. De regjerende mestrene har vist variabel form den siste tiden, hvor to flotte borteseiere har kommet mellom to strake hjemmetap.

– Jeg vet det ofte blir fremstilt som om vi og City har drevet hverandre til å nå nye høyder de siste sesongene. Jeg forstår det. Jeg skjønner logikken bak det. Tanken om at en direkte motstander er så intens at den andre ikke kan slappe av på noe tidspunkt, skriver Klopp i sin spalte i programmet.

– Det har vært stunder hvor det har føltes som en scene fra en Rocky-film, der Balboa og Apollo Creed bare har dæljet løs på hverandre uten at noen går i kanvasen. 

– Mitt ankepunkt i forhold til en slik oppfatning er at skal vi ha en sjanse til å oppnå det vi drømmer om, må vi kun fokusere på oss selv. Dette er viktigere enn noen gang nå.

– Selvsagt respekterer vi våre rivaler. Vi nyter dramaet og fokuset på kampene mellom oss, når de kommer. Men vi må ikke miste av syne det faktum at vår fremgang skyldes at vi skviser maksimalt ut av oss selv hver eneste dag, og at vi er fornøyde med hva det gir oss.

– Vi må se på hver eneste mostander som noen som står i veien for oss. Vi må klare å ta de poengene vi ønsker oss, ikke bare det ene.

– Det vil uten tvil være et sterkt fokus på de to lagenes ulike formkurver foran denne kampen. City er i kanonform. Vi har hatt blandede resultater. Det er slik det er, og betyr ingenting når kampen blåses igang og ballen begynner å rulle.

– For oss er nøkkelen i dagens kamp å angripe med alt vi har. Det eneste laget vi skal konsentrere oss om, og bekymre oss for, er oss selv. Vi skal fokusere på å være oss selv. Det vil alltid være nok for meg, og det vil det også være for disse utrolige mennene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]