Vi fulgte pressekonferansenKabak har fått grønt lys, og kan debutere i helgen

Får vi en se en debutant på søndag?

5. feb 2021 kl 13.07Arild Skjæveland

Allerede på søndag har Liverpool mulighet til å slå tilbake etter den veldig svake hjemmekampen mot Brighton. Da kommer Manchester City til Anfield. City har vunnet ni kamper på rad, slipper ikke inn mål lenger, og er den store favoritten til å vinne ligamesterskapet.

Du kan selv se pressekonferansen på YouTube. Vi oppdaterte denne artikkelen fortløpende. Les alt det han sa under.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Klopp er på plass

Pressekonferansen er nå over. Les hva han sa:

Kampen mot Leipzig som må flyttes fra Tyskland

– Det er ikke min jobb for å være ærlig. Folkene våre jobber med UEFA og Leipzig for å finne ut hvor vi skal spille kampen. Ingen i Tyskland har ringt meg og spurt om situasjonen i England, men det er slik situasjonen er generelt.

– Jeg synes vi burde fått et unntak, med tanke på hvordan vi holder på her og hvordan situasjonen er, men jeg vet ikke hvem som har tatt avgjørelsen. Vi er ikke smittet, har de samme problemene som dere, er i en boble og kunne spilt mot Leipzig uten å spre viruset.

– Slik har det alltid vært. Reglene er reglene, og vi vil akseptere dem. Jeg vet ikke hvor vi skal spille.

Kabak kan spille

– Han har akkurat fått sin internasjonale klarering, og er tilgjengelig. I vår situasjon får vi se hvem som kan spille.

– I en ideell verden trenger du noen uker for å jobbe med organiseringen.

Trioen som var ute sist

– Alisson er mye bedre. Fabinho og Mané skal ta del i trening med laget i dag.

Kampen om tittelen

– Du må vinne fotballkamper. Dersom du vinner nok på et spesifikt øyeblikk i sesongen, kan du si 'vi kan gå for det'. Det er ikke det som får oss opp om morgenen og motiverer oss gjennom dagen.

Situasjonen laget hans er i

– Jo mer du har ballen, jo mindre må du løpe. Vi må spille fotball, trene, restituere, og bruke hvert minutt for å trene. Vi har ikke hatt en pause. City har hatt to uker av Covid-grunner. Det er et tøft år. For noen lag ser det mindre ut, men for oss er det tøft.

– Etter to kamper i London møtte vi et Brighton-lag som hadde en god plan, og vi var ikke klare. Vi var ikke klare nok for den kampen, og slik er det.

Om to tap på rad på Anfield – og så møte City

– Vi elsker fortsatt å spille på Anfield. Det er det beste stedet. Vi var ikke interessert i at vi hadde 68 kamper ubeseiret, så ikke la oss gjøre det at vi tapte to kamper større enn det er.

– Det handler om å være positive, nyte fotballen, og gjøre det til et fort igjen.

– Vi var ikke klare nok på onsdag. Det er ikke noen stor sak – bare intenst. Pasningsspillet var ikke så klinisk som det burde være. Grunnen? Vi var ikke klare. Det er ikke et psykisk problem, det var ikke bare beina. Vi må bare bevise at vi kan kan bli klare igjen, og de skal vi.

Ruben Dias og sammenligningene med Virgil

– Du snakker om en midtstopper, det er ikke så hyggelig! En god spiller, kom igjen. City er et godt lag. Et godt kjøp, men sammenlignet med Virgil? Dere får sammenligne. En utmerket fotballspiller.

– Jeg kjenner ikke Dias personlig, men han er sikkert en fin fyr.

Gundogans form

– Han er en av de beste spillerne jeg noen gang har trent. I 2012-sesongen var han utrolig, og spilte slik han gjør nå. Han har hatt skader. Alle målene er kanskje en overraskelse, men jeg er ikke overrasket over formen hans nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]