– Jeg er god, men ikke så god at jeg vet hva som vil skje i fremtiden

Pep Guardiola venter fortsatt på sin første ligaseier på Anfield.

5. feb 2021 kl 18.25Einar Kvande

Pep Guardiola reiser til Anfield på søndag vel vitende om at hans Manchester City ligger komfortabelt plassert på toppen av Premier League-tabellen, sju poeng foran Jürgen Klopps mannskap, og de lyseblå har også en kamp tilgode på de røde.

Men samtidig vet også Guardiola at han ikke har vunnet en eneste ligakamp på Anfield på fire forsøk, og tre av disse kampene har hans mannskap tapt.

– Vi har spilt noen gode kamper der, uten at vi har klart å vinne, konkluderte City-manageren under sin pressekonferanse i dag.

– Nå ønsker jeg å se mitt lag vinne en kamp på Anfield. Det har jeg gjort siden vår første dag sammen, la han til.

– Vi ønsker å reise dit og vinne kampen, ikke spille uavgjort. Vi ønsker å vinne kampen.

– Liverpool har alltid vært et topplag. De har en svært god tropp. De vet hvordan de skal gjøre dette, er dyktige, har en metode de benytter, og er veldig aggressive.

Enda mer aggressive enn til vanlig

Liverpool tapte 1-0 på Anfield for Brighton på onsdag, mens Manchester City slo Burnley 2-0 på Turf Moor.

– Liverpool vil være mer aggressive enn noen gang. De har hvilt seg etter tapet for Brighton. De har kommet til hektene igjen, og vil være klare.

Guardiola poengterer hvor viktig det er å slå de andre topplagene for å konsolidere Citys posisjon som ligaens beste lag.

– Selvsagt er det viktig å vinne denne kampen. Det er viktigere å slå Liverpool og United enn andre lag, jeg kan ikke benekte det. Kampene mot Liverpool er alltid vanskelige.

– Liverpool er en topp klubb, med topp historie, topp spillere, en topp manager og topp stab. Det er alltid vanskelig mot dem. 

– Dette handler ikke om hvor mange år det er siden Citys siste seier på Anfield. Det handler om 38 Premier League-kamper, og dette er en til av dem.

– Det er ikke lenge siden vi lå på tolvteplass på tabellen, og nå leder vi. Jeg er ikke mer opptatt av Liverpool-kampen enn de andre kampene.

Ingen spåmann

Guardiola fikk spørsmål om hvordan han tror tittelkampen vil utvikle seg denne våren.

– Jeg kommer aldri med spådommer om fremtiden, for jeg vet ikke. Jeg er god, men ikke så god at jeg vet hva som vil skje i fremtiden. Kanskje kan jeg klare det i fremtiden, men akkurat nå er jeg ikke god nok til å klare det.

– Jeg skal tilstå noe. Jeg har tatt en kamp om gangen siden jeg ble manager i 2008. Det kommer neppe som noen overraskelse, og er ikke noe nytt.

– Vi får like mange poeng om vi slår Liverpool som om vi slår Sheffield United eller Burnley. Det er ingen som gir oss fem poeng for denne kamepn. Det er tre poeng. Ligaen blir ikke avgjort i denne kampen. Det er bare tre poeng til å spille om.

Guardiola fikk også spørsmål om hvem han anser som Citys argeste rival i kampen om ligatittelen. 

– Alle sammen. Det er fortsatt mange poeng å spille om. Ingen lag er ute av tittelkampen i januar, og ingen lag er mestere allerede da. Denne sesongen er det svært mange lag som har ledet ligaen. Det har forandret seg mange ganger hvem som har ledet. Det kan skje igjen. Nå fokuserer vi på Liverpool, deretter Swansea, og så Tottenham. Det er måten å gjøre det på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]