Gerrard gjorde alt for å overtale Torres til å bli i Liverpool

Steven Gerrard har snakket om Liverpool-karrieren på Robbie Fowlers nye podcast.

15. feb 2021 kl 23.48Einar Kvande

Steven Gerrard forteller til Robbie Fowlers podcast at han ble svært skuffet da Fernando Torres forlot Liverpool til fordel for Chelsea. 

Scouseren hadde noen av sine beste år hos barndomsklubben da han spilte sammen med spanjolen etter at sistnevnte kom fra Atletico Madrid i 2007.

Torres gjorde 81 mål på 242 kamper for Liverpool før han gikk til Chelsea i en overgang verdt 50 millioner pund i januar 2011. Han klarte aldri å oppnå samme suksess og heltestatus på Stamford Bridge.

– Jeg ble veldig, veldig skuffet da Torres valgte å dra. Vi jobbet så hardt for å kjempe om ligatittelen, og det føltes som vi var i ferd med å ta store steg, og nærme oss. Vi hadde flott fremgang, og så på et nøkkeltidspunkt for laget og spillergruppen forsvinner en viktig spiller fra oss. Det tar tid å komme til hektene igjen etter noe slikt, forklarer Gerrard.

– Jeg scoret masse mål da jeg spilte sammen med Torres. Jeg var på toppen av min karriere, og følte meg fantastisk. Jeg forstår at alle ser en situasjon forskjellig. Folk har drømmer og tar ulike veier. De er ikke alle lokale gutter som elsker klubben. Jeg skjønner det, og respekterer det. Men samtidig blir du veldig skuffet når noen forlater klubben.

– Jeg sa dette til Fernando. Jeg forsøkte å overtale ham til å bli i Liverpool. Jeg sa det samme til agenten hans. De var begge på Melwood, men de tok avgjørelsen. Dette lå ikke i mine hender lenger. Jeg ble veldig skuffet.

Suarez den beste og mest stabile

Gerrard omtaler imidlertid ikke Torres som den beste spilleren han spilte sammen med i Liverpool. Den æren tilfaller Luis Suarez. Men årene sammen med Torres følte han var sine beste fotballår.

– Grunnen til at jeg alltid snakker om Torres og Suarez er at jeg føler at jeg var på topp fotballmessig de årene. Jeg spilte sammen med deg (Robbie Fowler) da jeg var veldig ung. Jeg var fortsatt fersk, og var en spiller under utvikling. Jeg spilte sammen med Michael Owen også, da jeg var kommet litt lenger i karrieren, men det føltes fortsatt ikke som jeg var på topp. Jeg slet også med småskader på den tiden, og prøvde å finne meg selv på fotballbanen.

– Jeg spilte sammen med Torres og Suarez på perfekt tidspunkt. Først og fremst Torres, for jeg følte det var mine aller beste år, fra 2006 til 2008. Da følte jeg at jeg kunne møte hvem som helst på fotballbanen. Det hadde ikke noe å si hvem det var. Jeg følte jeg kunne konkurrere med dem alle. Jeg følte meg på toppen av min karriere. De årene var de beste i min karriere, sett fra et personlig ståsted.

– Jeg skulle gjerne ha spilt sammen med deg (Fowler) da du var fra 18-23 år gammel. Jeg skulle også gjerne ha spilt lenger sammen med Michael Owen før han ble skadet mot Leeds. Jeg spilte ikke sammen med Torres lenge nok, for han dro til Chelsea og knuste hjertet mitt. Og jeg var kanskje litt på nedtur i karrieren da jeg spilte sammen med Suarez, selv om jeg nøt samarbeidet med ham.

– Dersom du spør meg hvem som var den beste og mest stabile spilleren dag ut og dag inn, vil jeg si Suarez, men jeg tilbrakte mine beste år sammen med Torres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]