Følg pressekonferansen:– Jeg vet manageren prøver å beskytte oss i pressen, men vi har det fulle ansvaret

Jürgen Klopp og Jordan Henderson møter pressen før møtet med RB Leipzig.

15. feb 2021 kl 14.04Jens Bessesen

Liverpool har mye å revansjere i Champions League etter det sure nederlaget mot Atletico Madrid i fjor, og etter den dårlige ligaformen vil nok Jürgen Klopps menn vise seg fra en bedre side når turen går til Budapest for å møte RB Leipzig. 

Kampen er flyttet til Ungarn på grunn av karantenereglene i Tyskland.

På dagens pressekonferanse vil Jürgen Klopp ha med seg Jordan Henderson, og du kan lese alt som blir sagt her i denne saken, som oppdateres fortløpende. 

Du kan også se pressekonferansen på Youtube

Klopp er tilsynelatende litt forsinket, det er nå over ti minutter siden pressekonferansen skulle begynt...

Der er Klopp på plass!

Hvordan har du det?

– Jeg er ok. Vi har hatt trening og analysemøte, og det var bra. Nå skal vi fly til Budapest for første gang i mitt liv, så det blir bra.

Hvordan er humøret til spillerne?

– Ingen ignorerer resultatene. Vi må holde det gode gående. Kampene mot Leicester og Man. City er vanskelig å forestille seg at vi slapp inn sju mål. Det skjer på grunn av individuelle feil. Mennesker gjør feil. Vi holder alltid sammen. Men vi må fortsette å prestere som vi gjorde i deler av de kampene. Humøret er ok. Har vært bedre, men helt ok. 

Hvorfor har det ikke gått veien?

– Så mange har snakket om det, at noen må jo ha rett. Du kan se at det er en miks av forskjellige ting. Det er ikke tiden for å forklare det. De siste kampene har vi spilt bra nok. Mot Manchester United i cupen, tapte etter en god forestilling. To veldig gode bortekamper, så begynte vi å tape igjen. Brighton har vist hvor gode de er. Vi tapte, og de var gode. De neste to kampene var vi gode, men så gjorde vi individuelle feil. Før var det andre grunner. Skader spilte en stor rolle fordi det endret alt. Hvis ikke fundamentet er der er det alltid vanskelig. Vi jobber med det. Det er Premier League, vi er Liverpool, ingen er fornøyd med fjerdeplass og å ligge likt med Everton. Vi må prøve å fikse det. Vi har jobbet hardt med det. Vi vet det ikke har vært bra nok, men må jobbe med det. 

Bannerne utenfor Anfield

– Jeg føler ikke jeg trenger ekstra støtte, men det er fint. 

Rykter om at du skal forlate klubben

– Nei. Jeg trenger ingen pause. Det siste jeg vil gjøre er å snakke om private saker. Vi har hatt en tøff tid. Det har gått lang tid. Vi takler det som en familie. Da jeg kom til fotballklubben for å jobbe. Jeg er 53 år gammel. Jeg kan skille privat og jobb. Jeg drar ikke ting rundt. Hvis jeg er privat, er jeg privat, på jobb er jeg på jobb. Ingen trenger å bekymre seg for meg. Det er kaldt, skjegget blir gråere og jeg er blek, og jeg sover dårlig, men jeg er full av energi. Men nå ser jeg en interessant utfordring. Vi skal fikse det. Kanskje ikke ved å gjøre alle fornøyd. Vi skal spille fotball, kjempe med alt vi har. Det er planen vi har. Rare ting skjer skademessig. Mange er misfornøyd med resultatene og jeg er ansvarlig, men vi har spilt bra. Det kan vi ikke glemme. Det er der man endrer ting. Vi må dominere, vi er Liverpool. Jeg er klar, guttene er klare, for en massiv utfordring. Takk for all støtten. Jeg er veldig takknemlig, men de kan tenke på andre ting, for ingen trenger å bekymre seg for meg. 

Om støtten fra folket

– Vi gjør dette for folket. Jeg føler veldig på det ansvaret. Jeg vil ikke ha skryt. Størstedelen av folket er kanskje enda mer med oss. Men jeg ville foretrukket å gjøre det med folk på stadion. Denne situasjonen ønsker man ikke, men vi kan vise at vi holder sammen. Vi kjemper sammen, bare på forskjellige steder. Å kjenne på støtten er flott.

Keita blir ikke klar

Ifølge flere journalister sier Klopp at Naby Keita ikke blir med til Budapest, selv om han var tilbake i trening mandag.

Klopp er nå ferdig med sin pressekonferanse, nå venter vi på Jordan Henderson.

Henderson er på plass:

Hvor mye ansvar har spillerne for situasjonen?

– Jeg vet manageren prøver å beskytte oss i pressen, men vi har det fulle ansvaret. Vi må kjempe videre, og begynne med det i morgen. 

Kampen i morgen

– Det er en stor mulighet for oss, 90 minutter for å få et godt resultat. Vi må være på vårt beste. 

Rotasjonen i midtforsvaret. Ny rolle. 

– Vanskelig å finne stabilitet, vi får korte økter gjennom uka. Vi må jobbe med ting defensivt og offensivt. Handler om å lære så mye som mulig og ta det med inn i kampen. Ikke bare defensivt er det vanskelig. Vi må forbedre alt sammen.

Hvordan er det å være underdog mot et lag som rykket opp for fem år siden.

– De er et godt lag med en god manager. Alle vet de er et veldig godt lag. Vi har gått gjennom en tøff periode. Men mye positivt å ta med seg, vi må bare gjøre det i 90 minutter. Vi må være hundre prosent. 

Hvor vondt er denne perioden etter standarden dere har satt?

– Det er vanskelig med tanke på standarden vi har hatt. Så taper vi noen kamper i løpet av kort tid. Vi må tilpasse oss raskt. Vi må bare kjempe oss ut av situasjonen. Så snart vi kommer ut av det vil vi være sterkere som lag. Hvis vi gjør det blir vi enda sterkere til slutt.

Thiagos inntreden i klubben

– Han har vært brilliant. Alle vet hvor god han er. Verdensklasse. Han har vært god å ha også utenfor banen, en god person. Han kjenner Leipzig bedre enn de fleste, og vil nok hjelpe. Jeg visste han ville finne seg til rette, forhåpentligvis kan han bli bedre og bedre. 

Prestasjon fører med seg resultat

– Vi spilte veldig godt mot Leicester, men på kort tid mistet vi kontroll og tapte. Vi må bli kvitt feilene og prestere i 90 minutter.

Ryktene om Jürgen Klopp i helgen, regner med du lo av det?

– Jeg trenger ikke kommentere på det, det er noen som sitter bak tastaturet og dikter opp rykter. Det er ikke sant. Det ryktet om at Robbo og jeg hadde en krangel likte jeg. 

– Manageren er god i sånne situasjoner. Han er den vi lytter til. Han beskytter oss. Men spillerne tar ansvar og det er opptil oss å komme gjennom denne perioden. Manageren reagerer motsatt av det folk tror. Han takler situasjonen bra. Derfor vil vi levere en god forestilling, både for han og laget.

Der var pressekonferansen over. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]