– Det var en misforståelse. Slikt kan skje når en ikke kjenner hverandre

Jürgen Klopp forsøkte å forklare 2-1-målet i lørdagens kamp.

13. feb 2021 kl 21.45Arild Skjæveland

Det har vært en tung lørdag for alle som er glade i Liverpool, etter at de helrøde tapte 3-1 på King Power Stadium etter å ha vært det førende og beste laget frem til det var 15 minutter igjen.

Først scoret James Maddison på et frispark, og deretter kolliderte Ozan Kabak og Alisson Becker da det ble spilt en lang ball opp. Jamie Vardy fikk verdens enkleste oppgave med å spasere inn 2-1-målet.

– Med misforståelsen vi hadde… Før kampen, visste vi alle at Ozan er en veldig god spiller. Det vet vi også etter kampen. Men det vi visste før kampen, var at han ikke er vant med måten vi gjør ting på vanligvis. Når du spiller med Ali, så vet du at han er en offensiv keeper som kommer ut fra målet, sier Klopp på pressekonferansen.

KOLLIDERTE: Alisson Becker og Ozan Kabak kolliderte før 2-1-målet.

KOLLIDERTE: Alisson Becker og Ozan Kabak kolliderte før 2-1-målet.

– I denne situasjonen oppsto en misforståelse. Det er noe som kan skje når man er nye sammen. Vanligvis skjer disse tingene i pre-season, men det har vi ikke, så derfor skjedde det, sier manageren.

Har gitt opp tittelen

Det sier seg kanskje selv, og Klopp har allerede sagt det den siste uken – men han fikk nok en gang spørsmål om tittelen. Etter pressekonferanse har Manchester City slått Tottenham og avstanden er 13 poeng, der Pep Guardiolas lag har én kamp til gode.

– Ja, jeg kan ikke tro det, men ja, svarte Klopp.

Ifølge Liverpoolfc.com var det at han fikk spørsmålet han ikke kunne tro – ikke at laget har gitt opp tittelen. Det har han trolig innsett for lengst.

– Vi skal ikke komme med unnskyldninger, og leter ikke etter unnskyldninger. Det er mange ting som har skjedd og slike ting, og det er helt greit. I noen øyeblikk sulle, og burde vi gjøre det bedre, og enkelte ting bare skjer. Vi har allerede snakket om det. For øyeblikket er det tøft. Det er tøft, og jeg vet at den eneste måten å få oss ut av dette er ved å spille god fotball, kjempe, jobbe hardt og disse tingene.

– Det kan vi fortsatt gjøre, og det skal vi – det må vi. Så får vi få resultatene, og se hvor vi ender opp. Det er ingen enkel situasjon, det er helt klart, men det er vår situasjon, og som alltid må vi ordne opp selv, og det skal vi, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]