Pressekonferanse:– Har sett flere gode tegn de siste ukene

Dette sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

12. feb 2021 kl 12.10Jens Bessesen

Etter en midtuke med fri er det igjen duket for kamp. Lørdag venter tabellnabo Leicester på King Power Stadium. 

Jürgen Klopp kommer med siste nytt fra troppen før kampen. Pressekonferansen starter klokken 12.30 og du kan følge den her eller se den på Youtube.

Saken oppdateres fortløpende med det som blir sagt på pressekonferansen. 

Pressekonferansen er nå avsluttet. Her kan du se hva Klopp sa:

Kabak og Davies - hvor klare er de for å få sin debut eller trenger de mer tid før de møter Jamie Vardy?

– Jamie er en skikkelig utfordring, det krever en god jobb. Men det krever hele laget. Du må stanse pasningene. Han er verdensklasse i ett spesielt område, og med hans fart er det vanskelig. Vi har hatt noen økter sammen hvor vi har jobbet med det defensive, men vi har også andre spillere tilgjengelig. Nat Phillips har gjort det bra.

– Fabinho er ikke klar. Han er ute med en liten muskelskade.

Hvordan er humøret i gruppa foran en viktig kamp?

– Så godt kan og bør være. Vi er ikke aggressive og skylder på hverandre. Vi havnet i situasjonen sammen. Vi skal løse det sammen. 

Jobben Brendan gjør

– Vi har ikke mye kontakt, men jeg fikk en melding denne uken som åpenbart ikke handlet om fotball. Vi har hatt mange zoom-møter med trenerne gjennom sesongen. Kan ikke ha mer respekt for jobben han gjør. Se på tabellen så ser man hvor god jobb han gjør. De har en sterk gruppe og stall som har kommet gjennom skadeproblemer.

Har Leicester blitt mentalt sterkere?

– Sannsynligvis. Det de gikk gjennom i fjor kan ha hjulpet i år. De var i en liknende situasjon og var nok skuffet over at de ikke nådde Champions League. De har handlet godt i sommer. Albrighton og Vardy ser ikke eldre ut. Barnes er et av de største talentene. Han er utrolig. Et Leicester-produkt. Tielemans, alle sammen, det er et godt lag.

Hvordan få tilbake rytmen og selvtilliten

– Det er normalt at det forsvinner litt når resultatene uteblir. Ikke så lett å få rytmen for alle sammen. Jeg så et veldig selvsikkert lag mot Manchester City, som er en av verdens vanskeligste kamper. Kan ikke snakke om en god kamp når man taper 4-1. Men vi tapte ikke fordi vi spilte dårlig, men fordi vi gjorde individuelle feil. Brendan Rodgers og Leicester forbereder seg ikke på et lag uten selvtillit. Vi kan være farlige og vil prøve igjen. Det eneste du kan gjøre er å kjempe gjennom en situasjon som denne. Du må jobbe for alt. Forsvare og angripe på høyeste nivå og spille god fotball. Vi har ikke fått resultatene, og vi har ikke prestert på vårt høyeste nivå, men jeg har sett flere gode tegn de siste ukene. 

Alisson, hvordan påvirket av tabbene

– Vi hadde en prat. Han var ikke fornøyd. Men keepere gjør tabber i løpet av en lang karriere. Det er sjelden han gjør sånt, og enda sjeldnere to ganger i en kamp. De vet bedre enn resten at de har gjort en tabbe. Det har ikke vært noen kritikk fra noen, for alle vet hvor god han er. Nå kan han finne sitt ekte nivå. 

En uke uten midtukekamp, hvordan har den blitt brukt?

– Vi må bevise det på lørdag. Gode treninger så langt. Viktig økt i dag når vi skal gå gjennom alt igjen. Det er hva man vanligvis ikke har. Men det er ikke hektisk bare for oss. Andre lag har spilt denne uken. Men det var en bedre uke å trene for oss, men vi må være klare for lørdag. Leicester spilte onsdag og gjorde mange endringer, så vi må være klare. 

Kabak, håndtere forventninger, hjelper det at ingen fans er der med tanke på presset

– Sannsynligvis fordi han er ung. Jeg var ingen god spiller, men jeg satte pris på hver eneste supporter. Jeg så det aldri som press. Men hvis du gjør en tabbe hører du hele stadion sin lyd. Han er ung, men har erfaring. Har spilt foran supportere i Stuttgart og Schalke, stort sett alltid utsolgt. Han er vant til det. Men det kan hjelpe.

Naby Keitas skade

– Hamstringskade. En litt større. Han er på banen, men ikke med laget igjen. Han er i siste fase av rehabiliteringen. 

Diogo Jotas skade og Fabinho

– Vet ikke når Fabinho blir klar. Diogo er nære. Ikke så nære som Naby, men han er på banen med individuelle økter. Et langt avbrekk, så må du trene intenst før du kan gå tilbake til lagtrening. Kanskje to-tre uker for Diogo før han er i full trening, så får vi se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]