– Jeg er ganske sikker på at noe slikt aldri vil skje med Alisson igjen

Målvaktens feil ble helt avgjørende i søndagens storkamp.

8. feb 2021 kl 08.28Arild Skjæveland

Alisson Becker mistet onsdagens kamp mot Brighton på grunn av sykdom, men var tilbake i individuell trening på fredag. I søndagens kamp mot Manchester City var han tilbake i målet.

Det ble dessverre helt avgjørende, av feil grunner. Brasilianeren gjorde to fryktelige tabber, og som førte til to scoringer i andreomgangen mot Manchester City. Det er uvant kost fra det som kanskje har vært verdens beste målvakt de siste sesongene.

– Jeg snakket nettopp med ham, og han er åpenbart veldig skuffet. Ordene hans var «ikke i dag, ikke i dag…», og jeg svarte «det er problemet med å gjøre feil. Du kan ikke bestemme når du skal gjøre dem», fortalte manageren på pressekonferansen etter kampen.

Tror aldri det vil skje igjen

Klopp er ikke bekymret for 28-åringen.

– Det eneste du kan gjøre, er å lære av det. Det vil han gjøre, og det vil aldri skje med ham igjen. Det er jeg ganske sikker på, sier Klopp.

– I kveld var det avgjørende, vil jeg si. Det er greit, han har reddet oss så mange ganger, og er en målvakt i verdensklasse. I kveld var det noen ting som gikk galt. Vi må ta det, og det skal vi gjøre, sa Klopp.

Han fortalte målvakten hvor han burde sparket ballen.

– Jeg har allerede sagt til ham «vi har tribuner, du kan sparke ballen der».

Avstanden opp til Manchester City er nå 10 poeng, og de lyseblå har én kamp mindre spilt. Etter helgens resultater har Pep Guardiolas lag fått en luke til lagene bak.

Liverpools neste kamp er mot Leicester på lørdag. I neste uke kommer den første 8.delsfinalen mot RB Leipzig i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]