– Normalt tar det ni måneder å bli frisk

Virgil van Djik må ta seg god tid med å trene opp kneet. Det mener fysioterapeut.

18. feb 2021 kl 15.16Jens Bessesen

Fysioterapeut Nick Worth sier til The Athletic at det normalt er snakk om ni måneder for korsbåndskaden Virgil van Dijk ble påført i midten av oktober. Worth har jobbet i fotballen i 20 år og har vært innom flere Premier League-klubber.

Han har jobbet med om lag 100 pasienter som har gått gjennom den samme opptreningen van Dijk holder på med nå. 

– Normalt sier man det tar ni måneder å bli frisk. Men jo mer tid man tar seg, jo bedre blir det, sier Worth til The Athletic

Håper han blir klar til EM

David Barrett er en kirurg som spesialiserer seg på kneskader, og han gjør om lag 150 operasjoner på korsbåndskader i året. Han kjenner van Dijk etter å ha jobbet for Southampton, og sier seg enig med Worth i spådommen.

– Det tar normalt ni måneder å komme tilbake til full styrke, og det er derfor stort sett alle fotballspillere mister hele sesongen. Det er derfor manageren har sagt at han ikke har hørt en lege si at han kan komme tilbake noe før, sier Barrett. 

Selv om bilder på sosiale medier kan se oppløftende ut, er det nok svært usannsynlig at vi kommer til å se van Dijk i Liverpool-drakten igjen denne sesongen.

I stedet kan sommerens EM-sluttspill være et mål. Men også det kan komme for tidlig. Tidligere Liverpool-spiller og hollender Jan Kromkamp sier til The Athletic at han håper van Dijk rekker sluttspillet. Det nederlandske fotballforbundet håper det samme. 

– Han har god tid til å rekke det, sier Kromkamp, som selv gikk gjennom samme skade.

– Etter fire måneder kan du gjøre mer og mer, og da er det lys i enden av tunnelen. Men det er veldig ensomt, spesielt når du ser lagkameratene spille. Du vil være del av laget og hjelpe dem, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]