Dette har bare skjedd fire ganger siden jul

Liverpool har blitt «slow starters».

Liverpool har kun scoret fire ganger på 13 førsteomganger i alle turneringer siden kampen mot Crystal Palace før jul i fjor. I Premier League har det blitt to scoringer, og i FA-cupen har det blitt to scoringer.

De røde har gått målløse av banen før pause de siste fem kampene, og det de har vært så kjent for i sine beste stunder - å komme flygende ut av startblokkene - har nå blitt en svakhet.

Bare fire mål

Formen så ut til å fortsette da Sadio Mané scoret 1-0-målet mot West Bromwich etter bare tolv minutter tredje juledag. Men kampen endte som kjent 1-1.

Deretter ble det ingen mål i kampene mot Newcastle eller Southampton. Mot Aston Villa i FA-cupen scoret Sadio Mané igjen, denne gangen etter bare fire minutter, men de tre øvrige scoringene kom etter pause.

Mot Manchester United og Burnley i Premier League ble det ingen scoringer, mens Salah scoret ett før pause og ett etter pause da Liverpool tapte 3-2 på Old Trafford i FA-cupen.

Liverpools foreløpig siste mål før pause kom på Tottenham Hotspur Stadium da Roberto Firmino sendte Liverpool i ledelsen dypt inne i overtiden. De røde scoret to til i den kampen.

Målløst i fem førsteomganger

Siden da har alle målene - både riktig og gal vei - kommet etter pause:

• Borte mot West Ham stod det 0-0 til pause, men Liverpool vant 3-1.
  • Mot Brighton ble det 0-1 til slutt etter en målløs første omgang.
  • Mot Manchester City kom alle fem målene i andre omgang.
  • Også mot Leicester stod det 0-0 til pause, men 3-1 til slutt.
  • Til slutt var det kampen mot RB Leipzig der det igjen ble avgjort i andre omgang, takket være scoringene til Salah og Mané.

Det har altså vært like godt defensivt som det har vært svakt offensivt før pause, og det har vært like bra offensivt som svakt defensivt etter pause. På 13 kamper siden jul er altså målforskjellen slik for Liverpool:

• Før pause: 4-3
  • Etter pause: 13-14

Liverpool har ledet til pause to ganger på de 13 kampene. Fire av kampene har endt med seier mens seks har endt med tap.

Totalt gjennom Premier League-sesongen kan vi se at Liverpools kamper har vært langt mer målrike etter pause, ifølge Soccerstats. Faktisk har det vært hele 44 mål i Liverpools andreomganger - 26 for og 18 mot. Det er flest i Premier League.

Før pause har det bare blitt 19 scoringer for og 14 mot. Det er tall som blir slått av flere andre lag.

Får dårlig betalt før hvilen

I den aktuelle rekken på 13 kamper har vi sett nærmere på hvordan statistikken fordeler seg over de to omgangene når det kommer til avslutninger på mål. Tallene i parentes er før pause.

• På mål: 2-3 (1-1)

Det er kanskje vanskelig å konkludere med noe ut fra disse tallene, men det vi kan se er at Liverpool ofte får dårlig betalt før hvilen, som mot Aston Villa, Manchester United (hjemmekampen), Burnley og Tottenham, mens de i andre kamper har blitt bedre etter hvilen, som mot Manchester United (bortekampen) og RB Leipzig.

Uansett har det vært et kjent kampbilde de siste ukene at lag ligger lavt og venter på at Liverpool skal gå tom for ideer, før de setter inn støtet. Liverpool trenger den første scoringen for å få kampen inn i sitt spor.

La oss håpe de fyker ut av startblokkene når Everton gjester Anfield på lørdag!