Everton tapte mot ligalederen og fikk viktig forsvarsspiller skadet tre dager før derbyet

Everton tapte 3-1 for ligaleder Manchester City tre dager før Merseyside-derbyet på Anfield.

17. feb 2021 kl 23.06Einar Kvande

Midtstopper Yerry Mina haltet av banen med det som så ut som en leggskade etter et kvarters spill mot Manchester City på Goodison Park onsdag kveld.

Colombianeren har vært fast inventar på Carlo Ancelottis lag denne sesongen, og har utgjort midtstopperparet sammen med Michael Keane.

Everton har to midtstoppere til, i Mason Holgate og Ben Godfrey, og Ancelotti fant plass til alle fire i startoppstillingen mot City!

Seamus Coleman kom inn da Mina måtte ut med skade. Coleman gikk da inn som høyreback, mens Holgate tok Minas plass i midtforsvaret.

Calvert-Lewin rekker trolig derbyet

Everton måtte klare seg uten hamstringskadede Dominic Calvert-Lewin mot City, men før kampen antydet Everton-manager Ancelotti at stjernespissen trolig vil være tilbake mot Liverpool på lørdag.

– Han vil være tilbake om noen dager. Vi håper han blir tilgjengelig på lørdag, sa italieneren.

– Calvert-Lewin er veldig viktig, for han gir oss muligheten til å spille på forskjellige måter. Uten ham mister vi variasjonsmuligheter. Vi har spilt veldig bra uten ham, med Richarlison på topp, så jeg er ikke så bekymret om han ikke kan spille.

Tre poeng bak Liverpool før lokaloppgjøret

Phil Foden ga Manchester City ledelsen etter en drøy halvtimes spill på Goodison Park, men Richarlison utlignet fem minutter senere. Riyad Mahrez sendte City i føringen igjen, med en flott scoring etter en drøy times spill, før Bernardo Silva fastsatte sluttresultatet til 3-1 etter 77 minutter.

Resultatet betyr at Manchester City har fått en luke på hele ti poeng ned til Manchester United i toppen av tabellen. City har nå 56 poeng, noe som er 16 poeng mer enn Liverpool på sjetteplass.

Kveldens tap betyr at Everton er tre poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt og elleve mål dårligere målforskjell foran lørdagens derby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]