Pep har masse sympati med en Klopp som sliter i motbakke

Manchester City-manageren uttalte seg om Liverpool-managerens situasjon under sin pressekonferanse foran kampen mot Everton.

16. feb 2021 kl 19.02Einar Kvande

Liverpool ledet Premier League ved inngangen til 2021, men når vi skriver medio februar er de røde helt nede på sjetteplass, etter tre strake tap.

De regjerende mestrene er nå hele 13 poeng bak Manchester City, som også har en kamp mindre spilt. Pep Guardiolas mannskap er i knallform, og er ubeseiret på sine siste 23 kamper i alle turneringer, og har vunnet 16 kamper på rad.

Under sin pressekonferanse tirsdag ble City-manageren spurt om han har sympati med sin kollega i Liverpool. 

– Jeg har masse sympati med ham. Hva han gjør for verdensfotballen er eksepsjonelt, svarte Guardiola.

– Jeg har sagt det mange ganger nå, forrige sesong og i tidligere sesonger, også da han var i Tyskland, gjorde han spillet attraktivt for alle tilskuere med sin fotballfilosofi.

– Han er alltid ute etter å glede fansen og fotballverden. Det er det ingen tvil om.

– Vi har alle gode stunder og dårlige stunder. Det er ingen manager som kan fortsette å vinne sesong etter sesong etter sesong. Det ville ha vært kjedelig.

– Noen ganger må du tape noen kamper for å skjønne ting. Jeg snakker ut fra egen erfaring. Noen ganger er det bra å tape, for å skjønne hvor vanskelig ting er. Så kan du komme tilbake og forsøke å vinne noen kamper. Da får du mer honnør, blir verdsatt mer, og blir mer fornøyd med det du gjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]