De viktigste sakene denne helgen

Har du prioritert påskekrim og trenger en rask oppsummering?

28. mar 2021 kl 21.15Arild Skjæveland

Det er nesten to uker siden forrige Liverpool-kamp, og én uke til vi er i gang igjen med bortekamp mot Arsenal. Da kan det være forståelig om en ikke prøver å oppdatere seg på siste nytt rundt klubben hvert femte minutt, mens det pågår en landslagspause.

Dette er de viktigste sakene denne helgen:

Kapteinens skade

Jordan Hendersons skade høres ut til å være mer alvorlig enn først antatt. Da kapteinen ble operert, var det snakk om 6-8 uker, noe som ville gjort at han kunne kommet tilbake i trening tidlig i april. Nå høres det ut som han tidligst er tilbake i slutten av april, og kjemper en kamp mot klokken for å bli klar til EM… 

Stewarts sterke historie

Paul Stewart har blitt snakket om som en kjempeflopp i Liverpool, men det er først i nyere tid vi har skjønt at han slet med helt andre ting enn fotballen. Overgrepsskandalen har rystet England, og denne uken kom BBC med en omfattende dokumentar. Les om Paul Stewarts historie. 

Målmaskinen Diogo Jota

Diogo Jota er en målmaskin, også for landslaget. Lørdag kveld scoret han to ganger på hodet, da Portugal møtte Serbia på bortebane. 24-åringen har nå scoret fem mål på ni kamper for landslaget, og ble foretrukket fra start foran Atletico Madrids supertalent Joao Felix.

SCORET TO: Diogo Jota scoret to mål for Portugal lørdag kveld.

SCORET TO: Diogo Jota scoret to mål for Portugal lørdag kveld.


Syk, men ikke koronasmittet

Fra Tyrkia ble det meldt at Ozan Kabak var syk, og usikker til kampen mot Norge. Det at Liverpool-stopperen satt på benken mot Norge, og ikke satt isolert på et hotellrom, gjør likevel at en kan føle seg ganske lettet. Når ordet sykdom har blitt nevnt det siste året, har det stort sett vært Covid-19. Hadde 21-åringen vært smittet, ville han helt sikkert mistet kampene mot Arsenal og Real Madrid – og han spiller i en posisjon der de røde ikke har råd til at det skal bli tynnere!

Supportere på Champions League-finalen

Champions League-finalen kommer ikke til å gå for en tom tribune på Atatürk i Istanbul. UEFA har informert de åtte kvartfinaleklubbene om at det vil være minst 9000 supportere på tribunen, og at begge finalelagene vil få billetter. Det europeiske forbundet håper at de kan ta i bruk så mye som halvparten av kapasiteten på stadion der de røde hadde sin aller største kveld i 2005. Det vil bety 37 500 på tribunen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]