– En seier som dette gir deg selvtilliten tilbake

Georginio Wijnaldum håper at den sterke seieren over RB Leipzig skal ha en positiv effekt på Liverpools kommende kamper.

12. mar 2021 kl 12.41Einar Kvande

Liverpool-troppen er i gang med forberedelsene til mandagens viktige ligakamp mot Wolverhampton, og Georginio Wijnaldum håper på en positiv effekt fra den flotte seieren i Budapest onsdag kveld.

– En seier som dette hjelper på selvtilliten. Et godt resultat og en god kamp er positivt. Men vi har ingen garantier for at de neste par kampene skal bli like gode. Vi må bare gi alt, og jobbe enda hardere enn tidligere for å få slike resultater som vi hadde før nedturen startet, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Vi er fornøyd med det vi leverte onsdag, og seieren vil gi oss selvtillit. Men vi vet at det gjenstår mye arbeid, da vi må vinne mange kamper på rad.

Wijnaldum mener at returkampen mot Leipzig lignet veldig på det første oppgjøret mot tyskerne.

– Den første kampen var vanskeligere enn den andre, men det skyldes at vi nå visste hvordan de spiller. Etter å ha spilt mot et lag i 95 minutter vet du mer om hvordan de spiller, og det gjør det lettere å møte dem. Men det var likevel en vanskelig kamp, det må jeg si. Men resultatet var bra.

– Vi har spilt et par kamper som var veldig vanskelige, fordi vi ikke skapte sjanser, og da blir det automatisk vanskelig å score mål. Vi visste at sjansene ville komme om vi jobbet hardt, analyserte kampen godt og ga alt.

– Vi er dessverre havnet i en situasjon der vi ikke scorer på alle sjansene våre. Det gir oss en god følelse når vi skaper sjanser, så du blir noen ganger skuffet når du ikke scorer på sjansene du får. Men det er bra at vi skaper sjanser.

God kommunikasjon på midtbanen

Wijnaldum hadde Fabinho og Thiago med seg på midtbanen i Budapest. 

– Jeg nøt å spille på midtbanen i denne kampen. Vi snakket mye sammen, og forsøkte å hjelpe hverandre i ulike situasjoner. Det gikk bra.

– De på topp spilte også bra gjennom hele kampen, og forsvarsrekka spilte også godt. Som lag opptrådte vi veldig organisert, og spilte en veldig god kamp. Jeg tror alle nøt denne kampen.

Nederlenderen sier han er imponert over Mohamed Salah, som gjorde sitt 25. mål for sesongen. 

– Vi håper han fortsetter slik, for da blir det enklere for oss å vinne kamper. Det er utrolig det han gjør. Han søker hele tiden etter en scoring, og forsøker alltid å komme i posisjoner hvor han kan score mål. 25 er et høyt tall. Forhåpentligvis fortsetter han å score mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]