– Jeg har fått verdifull erfaring, og lærer noe nytt hver dag

Neco Williams er inne i sin andre sesong som førstelagsspiller, og forsøker å lytte til rådene fra erfarne karer som James Milner og Jordan Henderson.

29. mar 2021 kl 18.52Einar Kvande

Guttedrømmen gikk i oppfyllelse for Neco Williams, da han var med på å vinne Premier League med Liverpool i sin aller første sesong som førstelagsspiller. Elleve førstelagskamper ble det før 2001-modellen i debutsesongen på seniornivå. Denne sesongen har waliseren, som fyller 20 år om et par uker, allerede passert det antallet. Han har spilt 13 kamper så langt. Fem av disse er kommet i Premier League. Det er en ligakmp mindre enn han spilte forrige sesong.

Wrexham-gutten har signert en ny langtidskontrakt med Liverpool, som binder ham til Anfield-klubben helt til 2025, og han har etablert seg på det walisiske landslaget. Man kan slå fast at livet smiler til unge Williams, selv om han er klar over sin rolle som back-up for Liverpools faste høyreback, Trent Alexander-Arnold.

– Jürgen Klopp har spilt en svært viktig rolle for min karriere så langt. Jeg har vært i Liverpool siden jeg var seks år gammel, og har gått gradene i klubben. Det var helt surrealistisk da jeg debuterte for førstelaget til klubben jeg alltid har spilt for. Jeg kommer aldri til å glemme debuten min, sier Williams til Premier League Productions.

Forsvarsspilleren forteller at han har fått mange gode råd fra de erfarne spillerne i klubben.

– Det er mange erfarne spillere som har hjuipet meg. James Milner selvsagt. Han har hjulpet meg mye, og forteller meg hva jeg må bli bedre på. Jordan Henderson, og Adam Lallana da han var her, har også vært viktige støttespillere. Disse karene har hjulpet alle de unge spillerne. 

Har fortsatt mye å lære

Williams beskriver denne sesongen som en læringskurve.

– Jeg har fått mer erfaring, og lærer noe nytt hver dag. Sesongen har selvsagt ikke gått helt slik vi ønsket, men for meg har den vært en læringskurve. Det har den sikkert også vært for de andre spillerne, og alle de unge guttene. Vi har fått verdifull erfaring som vi kan dra nytte av i fremtiden.

Den unge walisiske landslagspilleren føler ikke noe press når han på kort varsel må erstatte skadede spillere på Liverpools førstelag.

– Jeg vil ikke si det er noe press, men du tenker på at du må ta vare på sjansen når du får den. Vi har hatt svært mange skader denne sesongen, og det har ikke hjulpet oss som lag. Når noen i min posisjon blir skadet, må du komme inn og levere varene, ikke bare for deg selv, men for laget. Du må gi alt, for å erstatte den personen som ble skadet.

Williams innrømmer at det føles utrolig å sitte igjen med en vinnermedalje i Premier League etter sin første sesong på seniornivå.

– Det føles utrolig. Jeg hadde selvsagt ikke vunnet denne medaljen om det ikke var for de andre spillerne. Forrige sesong var fenomenal. Kvaliteten som laget viste gjennom hele sesongen vil gå inn i historiebøkene, for det var en utrolig sesong. Jeg fikk debuten min, og det var surrealistisk. Jeg kommer til å huske det resten av livet.

Liverpool som klubb hadde ventet 30 år på dette ligamesterskapet. 

– Det var utrolig å være med på det. Klubben har ventet så lenge på dette ligamesterskapet. Derfor var det en utrolig følelse å gå til topps. 

Defensive Neco vs offensive Trent

Ved hjelp av analyseverktøyet InStat har vi sett litt på hvordan Neco Williams har klart seg denne sesongen sammenlignet med mannen han som regel vikarierer for, Trent Alexnander-Arnold.

Vi ser at den mer erfarne scouseren treffer mål med betydelig flere av skuddene sine, mens Neco har bedre adresse på pasningene sine enn Trent. Sistnevnte slår imidlertid bedre innlegg.

Williams vinner flere av sine defensive dueller enn Alexander-Arnold, og han vinner også en større andel av hodeduellene han er involvert i. Waliseren Williams er også marginalt bedre til å takle enn scouseren Alexander-Arnold.

De tørre tall synes med det å antyde at Williams er den beste av de to defensivt, mens Alexander-Arnold er den beste av de to fremover på banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]