– Han har et enormt potensial

Bundesliga-ekspert sier Liverpool får en midtstopper med enormt potensial om Ibrahima Konate blir signert - men skadehistorikken kan gi grunn til bekymring.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sier Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, til liverpool.no.

Mandag kom nyheten fra The Athletic om at Liverpool er i ferd med å sikre seg sin første signering foran neste sesong i form av RB Leipzigs 21 år gamle midtstopper Ibrahima Konate. Sundet mener den angivelige prislappen på 34 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Skadeproblemer

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

Etter kun å ha stått over seks ligakamper i 2018/19-sesongen, har det kun blitt 17 ligakamper til sammen de to påfølgende sesongene. Konate mistet et helt år på grunn av avrevne muskelfibre fra oktober 2019 til oktober 2020, ifølge skadehistorikken til Transfermarkt. Han var deretter ute med en ankelskade fra desember i fjor til februar i år. 

Bortsett fra langtidsskaden har det ikke vært de store problemene for Konate.

– Det er ikke snakk om korsbåndsskade eller noen sånne ting. Muskelskader kan man få orden på, mener Sundet, som tror Liverpool har signert en stopper som kan bli verdensklasse om han får orden på skadene. 

Var midtbanespiller

Sundet sier mye av grunnen til at Konate er så teknisk god er at han var midtbanespiller tidligere i karrieren.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

HAR TROEN: Eivind Bisgaard Sundet tror Ibrahima Konate kan være et godt kjøp.

HAR TROEN: Eivind Bisgaard Sundet tror Ibrahima Konate kan være et godt kjøp.

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak, som Liverpool har på lån fra Schalke, og som kan komme på en permanent overgang for 18 millioner pund om Liverpool ønsker det.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra, sier Sundet og legger til at det går mot en tung sommer for RB Leipzig. 

Spillerflukt

Det er allerede bekreftet at midtstopper Dayot Upamecano drar til Bayern München, mens det mandag ble meldt at også kaptein Marcel Sabitzer ønsker å forlate klubben i sommer.

Sundet tror spillerflukten kan føre til at suksesstreneren Julian Nagelsmann også finner seg en ny klubb.