The Athletic: Skal være i ferd med å sikre seg en ny midtstopper

Velinformert journalist hevder Liverpool er i ferd med å kjøpe midtstopper fra RB Leipzig.

29. mar 2021 kl 09.23Jens Bessesen

David Ornstein i The Athletic avslører i sin ukentlige spalte at Liverpool er i ferd med å kjøpe Ibrahima Konate fra RB Leipzig. 

Liverpool ønsker å ha 21-åringen i stallen så fort som mulig, og selv om det gjenstår detaljer, sier kilder i Tyskland at Liverpool er klart fremst i køen. Christian Falk i Bild sitter på de samme opplysningene.

Liverpool ser ut til å måtte punge ut utkjøpsklausulen som er på drøye 34 millioner pund. 

Midtstopperen er for øyeblikket på landslagsoppdrag med Frankrikes U21-landslag. Konate regnes for å være blant verdens største stoppertalenter. Han kom til RB Leipzig fra franske Sochaux i 2017. 

Liverpool har også vært linket til Konates makker Dayot Upamecano, men da det ble klart at han skulle til Bayern München, satte Liverpool søkelyset mot den yngste av de to. 

Hurtig og sterk, men skadeplaget

Det var som 19-åring at Konate virkelig fikk vist seg fram, da han fikk mye spilletid i 2018/19-sesongen. Siden har det vært en del skadeproblemer for den store og sterke midtstopperen. Denne sesongen har han bare vært på banen i ni ligakamper, mens det forrige sesong kun ble åtte ligakamper.

Selv om det har blitt mindre spill de siste to sesongene, var prestasjonene for to år siden nok til å vekke interesse fra Liverpool.

Konate rager hele 194 centimeter over bakken og veier 93 kilo, og er derfor en god mann å ha i begge boksene. Men ifølge The Athletic er det hurtigheten som er hans beste våpen. Ifølge en speiderrapport er han blant de tre raskeste midtstopperne i Europa.

Dessuten regnes han for å være solid med ball i beina, og totalt sett en spiller som passer godt inn i Klopps system. Liverpool vil håpe at Konate kan spille seg inn i laget i løpet av sommeren og være et fullverdig medlem av spillerstallen når neste sesong starter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]